Presumptes estafes en la revisió del butà a Vilalba Sasserra i Vilamajor

Sembla que les possibles víctimes són gent d'avançada edat

Redacció
27 d'agost del 2015
Actualitzat a les 18:25h
El butà no atura la seva escalada de preus.
El butà no atura la seva escalada de preus. | ND

El butà motiu d'una nova estafa per a gent gran.

El Servei de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona comunica que hi ha empreses de manteniment d'instal·lacions de gas butà que estan actuant presumptament amb pràctiques comercials fraudulentes, sobretot en domicilis de persones d'edat avançada.

Les consultes que han arribat a aquest Servei de Suport a les Polítiques de Consum són, de moment, d'empreses que podrien haver provat aquestes pràctiques comercials com a mínim als municipis baixmontsenyencs de Vilalba Sasserra i Sant Antoni de Vilamajor. També altres municipis veïns del Vallès Oriental com Cànoves i Samalús. Aquestes empreses no estan adherides a l'arbitratge de consum encara que ho indica el document que lliuren a les persones consumidores.

Davant d'aquesta situació els ajuntaments de la zona alerten els seus veïns que no es deixi que els facin la revisió d'aquest subministrament ni deixin que entrin a casa seva, si no ho han demanat primer. D'altra banda, es convenient que les persones consumidores afectades per aquestes pràctiques facin la denúncia per presumpta estafa als Mossos d'Esquadra.

Davant les consultes i reclamacions dels usuaris de gas sobre la revisió de les instal·lacions i segons la normativa actual, des dels consistoris es fan algunes recomanacions: La revisió periòdica de les instal·lacions fixes de gas butà s'ha de fer cada 5 anys.; La persona titular és qui ha de sol·licitar la revisió reglamentària a una empresa instal·ladora de gas de confiança.; Demanar a l'instal·lador autoritzat un pressupost detallat i complet abans de la realització del servei i comparar preus.; No és obligació signar cap contracte de manteniment amb una empresa.

Per més informació es pot consultar la pàgina web de Diputació de Barcelona i a les oficines municipals.
 

Tríptic revisions gas / DIBA