Els veïns de Can Coll volen un pas de vianants a la futura rotonda de la C35

Han enviat una carta a l'alcalde de Sant Celoni perquè els faci de mitjancer davant la Generalitat

Redacció
25 d'agost del 2015
Actualitzat a les 16:27h
Si no hi ha canvis, així serà la rotonda llargament reivindicada pels celonins i celonines.
Si no hi ha canvis, així serà la rotonda llargament reivindicada pels celonins i celonines. | Territori i Sostenibilitat

Si no hi ha canvis, així serà la rotonda llargament reivindicada pels celonins i celonines. Foto: Territori i Sostenibilitat


Els veïns de la urbanització Can Coll de Sant Celoni volen que en la construcció per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la rotonda de la C35 a la Porta de Llevant es tingui en compte un pas de vianants per les persones que cada dia "arrisquen la vida creuant a peu la C35 en el tram on hi ha ubicats els bombers i el desviament al Montnegre".

Segons la presidenta de la urbanització Veïns de Can Coll, Carmen Porras, hi ha persones que viuen a la part del Montnegre que han de travessar la C35 a peu o en bicicleta per anar a casa, treballar o estudiar al poble. També recorda que hi ha excursionistes o gent que va a caminar pel bosc que també han de creuar aquesta carretera. Al parer dels veïns en les condicions que es projecta la rotonda "es crearà una barrera per als veïns que vulguin comunicar a peu entre els diferents barris i es priooritza una inversió tan important per la ciorculació de vehicles i es minimitza la seguretat per les persones".

Davant d'aquesta situació, han enviat una carta a l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, perquè els faci de mitjancer davant la Generalitat per demanar aquest pas de vianants i segons que asseguren, no ha de tenir pas un cost elevat. En aquest sentit, donen com alternativa col·locar una senyalització especial a la carretera anunciant l'existència del pas amb un reforç lluminós, bandes rugoses, peralts o qualsevol altre mètode "que faciliti el pas sense posar en perill la vida de les persones o bé que es paralitzi la construcció de la rotonda fins que estigui previst fer un pas per a persones, bicicletes i animals", diuen en la carta que han fet arribar a l'alcalde de Sant Celoni.
 
L'Associació de Veïns de Can Coll conclouen l'escrit que confien que no s'hagi de lamentar accidents per la falta d’un pas, i en tot cas "no renunciem a altres mitjans de pressió per obtenir el que considerem una reclamació justa".
 

 
Arxivat a