Activada la prealerta Inuncat per pluges que poden superar aquest dijous els 20 litres en mitja hora

Les precipitacions poden afectes sobretot les comarques de Girona, Barcelona, Catalunya Central, la Cerdanya i l'Alt Urgell

ACN
13 d'agost del 2015
Actualitzat a les 10:16h
Protecció Civil de la Generalitat ha activat, en fase de prelaerta, el pla Inuncat per la previsió de pluges a partir d'aquest dijous a la tarda, sobretot a la meitat nord-est del Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les precipitacions podran superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora a les comarques de Girona, Barcelona, Catalunya Central, la Cerdanya i l'Alt Urgell. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent. De cara a divendres, l'afectació es preveu que es reduirà a les comarques costaneres de Barcelona i nord de Tarragona.

Es recomana molta prudència a la població de les zones afectades sobretot en desplaçaments i activitats a l'aire lliure. Protecció Civil alerta que cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi la tempesta, i que en aquest cas, allunyar-se d'antenes, i arbres així com evitar els elements metàl·lics o l'aigua que actuen de conductors.