Les biblioteques compraran llibres al Lletraferits per ampliar els fons

La fira de Llinars del Vallès, que se celebra finals d'agost, és una de les vuit escollides

Redacció
06 d'agost del 2015
Actualitzat a les 17:14h
Les biblioteques volen ampliar els fons i, per això, compraran directament a vuit fires de llibres de Catalunya, una de les quals serà la Lletraferits, de Llinars del Vallès. La mesura generarà ingressos addicionals per a les fires de llibres i permetrà que les biblioteques disposin de novetats editorials amb major celeritat.

El Departament de Cultura ha impulsat un projecte en què hi participen 65 biblioteques i que té l’objectiu final d'enfortir el vincle entre biblioteques, els editors i els llibreters de Catalunya. 

La iniciativa pren per base la bona valoració de la compra directa per part de biblioteques que va posar en marxa el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya a la darrera edició de La Setmana del Llibre en Català. El projecte compta amb una dotació el de 30.000 euros per a aquest any 2015 i cada biblioteca disposarà d’una quantitat per gastar directament a la fira corresponent.

Si el projecte es valora positivament s’estudiarà ampliar el nombre de fires per l’any vinent. Les 65 biblioteques escollides per a participar en el projecte han estat triades per la seva dinàmica activa, les seves especialitzacions, ubicació o per la seva implicació en projectes del Servei de Biblioteques, que impulsa la iniciativa amb la col·laboració de  l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).