Activat el nivell 1 del Pla Alfa de prevenció d'incendis al Baix Montseny

Ho anuncia la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat a causa de les condicions meteorològiques i el risc potencial d’incendi forestal

Redacció
06 d'agost del 2015
Actualitzat a la 13:45h
Mapa del Pla Alfa actualitzat.
Mapa del Pla Alfa actualitzat. | Agents Rurals

​La Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat (DGMNB) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha activat el nivell 1 del Pla Alfa de prevenció d'incendis a l'àrea del Baix Montseny. Les raons, són les condicions meteorològiques i el risc potencial d'incendi forestal.

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi. 

L'activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca.

El nivell 1 activitat per la zona del Baix Montseny comporta vigilància prioritària d'incendis forestals als efectius de la DGMNB.