Càritas fa balanç del projecte d'Acompanyament escolar

En aquesta primera experiència se n'han pogut beneficiar 23 nens i nenes de Sant Celoni amb dificultats socioeconòmiques

per NacióBaixMontseny , 21 de juny de 2012 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un moment de la cloenda de l'acte d'Acompanyament de Càrites celebrat a la Rectoria Vella de sant Celoni d'Acompanyament Foto: Aj. Sant Celoni

La primera experiència de l'Acompanyament escolar que voluntaris i voluntàries de Càritas Parroquial de Sant Celoni han portat a terme durant aquest curs ja ha acabat. L'objectiu é poder oferir un espai on els infants amb dificultats socioeconòmiques puguin fer els deures, adquirir hàbits d’organització i d’estudi, reforçar continguts curriculars i alhora contribuir al desenvolupament personal.

 
Hi ha participat un total de 23 alumnes que han estat escollits a través de les comissions socials dels centres educatius i un total d’11 voluntaris i voluntàries, entre els quals estudiants de batxillerat de l’Institut Baix Montseny. Segons els promotors del projecte, el resultat ha estat excel·lent "ja que ha permès que infants i joves amb dificultats socioeconòmiques tinguessin un espai d’estudi, tutoritzat per voluntaris professionals". Ara, les escoles, famílies i alumnes esperen continuar beneficiant-se d’aquest servei el curs vinent.

 
L’acte de reconeixement s'ha portat a terme recentment a la Rectoria Vella de Sant Celoni entorn al recull d’experiències del projecte per part de Marta Zaragoza, referent de Càritas Parroquial, els centres educatius Col·legi Cor de Maria i l’Institut Baix Montseny i per part d’una família beneficiada pel recurs. Tots han agraït el bon funcionament i la bona coordinació del projecte, el compromís de les famílies i la  professionalitat i la humanitat de la tasca del voluntariat.

 
El president de Càritas Parroquial, mossèn Ignasi Fuster i l’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, van lliurar els diplomes a tots els voluntaris i voluntàries agraïnt la seva dedicació i tasca voluntària i, també als alumnes participants per la seva assistència i aprofitament de les classes.
 
L’alcalde de Sant Celoni va felicitar aquesta iniciativa, "com a exemple de bona pràctica social i servei comunitari, que promouen una educació amb valors i una igualtat d’oportunitat per tot l’alumnat".  Els alumnes van obsequiar uns dibuixos a la referent de Càritas Parroquial com a mostra del seu agraïment.
 

 

Participació