Es presenta a Palau la col·lecció de llibres "La maleta de l'exili"

S'han donat a conèixer els dos primers volums dedicats a Miquel Santaló i Parvorell, de Salomó Marquès; i Nau de l’esperança, de José María Murià

Redacció
14 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:17h
Un moment de la presentació de la col·lecció La maleta de l'exili
Un moment de la presentació de la col·lecció La maleta de l'exili | Jordi Purtí

Un moment de la presentació de la col·lecció La maleta de l'exili Foto: Jordi Purtí


La sala de plens de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha estat l’escenari on aquest dilluns s’ha presentat la col·lecció “La Maleta de l’Exili” (Pagès Editors) amb els dos primers volums. Es tracta dels llibres Miquel Santaló i Parvorell, de Salomó Marquès; i Nau de l’esperança, de José María Murià. La presentació ha anat a càrrec d’Eduard Claver, vicepresident de l’Associació Cultural Frederica Montseny i els dos autors.

Claver ha destacat el fet que dues persones amb un bagatge cultural com Salomó Marqués, professor emèrit de la Universitat de Girona i José Maria Murià, professor i catedràtic de l’Acadèmia d’Història de Guadalajara (Mèxic), hagin vingut a Palau a presentar La maleta de l’exili.

“són dos llibres que valen la pena perquè reconeixen la feina que van fer un seguit de personatges que van haver de viure a l'exili però van deixar mostres de la seva catalanitat en els països que els van acollir", ha manifestat Eduard Claver. L’acte celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha estat seguit per una cinquantena de persones.