Ceràmiques Terraforta presenta la vaixella Castell de Montsoriu en el 35è aniversari

El terrissaire de Breda, Francesc Mas, diu que no venen tan sols objectes, sinó bocins quiets de vida, d'històries fetes amb les mans

Redacció
07 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:58h
Francesc Mas, assegut a la taula de l'antiga cuina construïda l'any 1543
Francesc Mas, assegut a la taula de l'antiga cuina construïda l'any 1543 | Jordi Purtí

Francesc Mas, assegut a la taula de l'antiga cuina construïda l'any 1543 Foto: Jordi Purtí


El proper diumenge 12 de juliol Ceràmiques Terraforta compleix 35 anys en la seva ubicació actual, tot i que els seus orígens es remunten en l'històric taller que obrí l'artista Josep Aragay al poble de Breda a la primera meitat del s.XX.
 
El 1980 Terraforta va començar a afermar la seva particular aposta per l'artesania a l'abast de tots els públics, mantenint la qualitat assequible com a garant de tots aquests anys de servei. L'antiga casa de 1543 que alberga el comerç, és el centre d'on -des d'aleshores fins avui- s'ha obert a tothom amb el seu compromís al patrimoni terrissaire i l'artesania d'autor. "Ens agrada pensar que no venem tan sols objectes, sinó bocins quiets de vida, d'històries fetes amb les mans que revifaran de nou a casa vostra", explica Francesc Mas que actualment és al capdavant del negoci terrissaire.
 
Per celebrar aquest periple Terraforta ha organitzat per aquest cap de setmana diverses activitats per celebrar-ho. Així entre les 11 del matí i les 5 de la tarda d'aquest dissabte 11 de juliol es farà una visita guiada gratuïta a les intal·lacions i també es presentarà la vaixella Castell de Montsoriu. I diumenge dia 12 de juliol entre les 11 del matí i la 1 del migdia s'ha programat un taller, també gratuït, d'esgrafiar rajols. Finalment el diumenge 19 de juliol es lliurarà el lot de regal al guanyador del sorteig realitzat entre tots els clients a càrrec del ceramista Josep Graupera.
 

Cronologia Ceràmiques Terraforta / Francesc Mas