C's denuncia al govern espanyol els juraments independentistes del 13-J

El partit unionista demana a la subdelegació que els “estudiï cas per cas” i, si s'escau, vagi als tribunals

Redacció
07 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:19h
Nova croada de Ciutadans contra els ajuntaments sobiranistes. El diputat Carlos Carrizosa ha denunciat a la subdelegació del govern espanyol el juraments independentistes dels regidors de 25 consistoris. Consideren el text “invàlid” i reclamen que l'administració encapçalada per Llanos de Lluna els “estudiï cas per cas” i, si els considera il·legals, els traslladi als tribunals.

Regidors de centenars de municipis van utilitzar una fórmula promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en la qual acceptaven el càrrec posant-se a disposició del Govern, del Parlament i el president per tal de tirar endavant el procés sobiranista. C's considera que  la declaració podria ser declarada “nul·la” i entén que han de ser els advocats de l'Estat els que n'analitzin la validesa. En aquest sentit Carrizosa, que també és subsecretari de Política Local de C's, ha criticat “l'actitud passiva del govern espanyol” i ha recordat que cap partit més ha presentat denúncies.

C's ha denunciat 25 ajuntaments entre els quals, de moment no n'hi ha cap del Baix Montseny. La Junta Electoral ja va alertar que el jurament "no era vàlid" ja que "buidava de contingut el compromís inequívoc de respecte a la Constitució".
 

Denúncia i llista completa de municipis (pdf)