Condemnen a 30 anys el mestre de Montseny que va abusar de sis menors

L'Audiència Provincial de Barcelona també ha considerat responsable civil subsidiari el Departament d'Ensenyament

Redacció
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:33h
L’Audiència provincial de Barcelona ja ha dictat sentència. Jordi Alonso Callejo, mestre que anys enrere havia exercit la seva professió a l’escola pública Puig Drau de Montseny ha estat condemnat a trenta anys de presó com a responsable de sis delictes d’abusos sexuals continuats a alumnes menors d’aquesta escola. Cinc anys per cadascun dels delictes, amb el límit màxim de compliment de quinze anys i després n'estarà set més en vigilància.

A més, també se’l condemna a una pena accessòria d’inhabilitació especial durant deu anys per exercir el càrrec de professor i al pagament de les costes processals incloses les de les acusacions particulars. La condemna inclou no acostar-se a cap de les menors afectades a menys de mil metres, així com comunicar-se o relacionar-se amb elles per qualsevol mitjà durant el període de compliment de la pena. L’exprofessor de Montseny també haurà de pagar una quantitat a cadascuna de les menors.

La condemna, d'altra banda, no és només per al mestre, ja que es declara responsable civil subsidiari el Departament d'Ensenyament, atès que el condemnat és funcionari públic i els fets es van produir en un centre escolar públic i en horari lectiu.

Núria, mare d'una de les nenes afectades, ha explicat a BaixMontseny.info que és una d'aquelles sentències agredolces, perquè si bé es pot estar satisfet per la condemna, es tracta d'uns fets que perduraran per sempre. També considera interessant que la Generalitat no hagi sortit indemne perquè actualment no existeix cap protocol que pugui evitar que un funcionari pugui fer mal a una menor, ni cap protocol per detectar-ho. Per tant, els pares de les nenes afectades esperen que després d'aquesta sentència la Generalitat es posi a treballar.