Troballes romanes a Sant Pere de Vilamajor

Es tracta de trossos de ceràmica que es creui que podrien ser originàries entre els segles III i V després de Crist juntament amb una part del mur associat d'un metre de gruix

Redacció
05 de juliol del 2015
Actualitzat a les 7:51h
Troballes romanes a Sant Pere de Vilamajor
Troballes romanes a Sant Pere de Vilamajor | Aj Sant Pere de Vilamajor

Troballes romanes a Sant Pere de Vilamajor Foto: Aj Sant Pere de Vilamajor

A Sant Pere de Vilamajor s'han descobert  restes arqueològiques romanes mentre s'estava fent una rasa pels preparatius logístics de la Festa del Vilamagore Medieval que s'està celebrant durant tot aquest cap de setmana al municipi baixmontsenyenc. Es tracta de trossos de ceràmica  que es creui que podrien ser originàries entre els segles III i V després de Crist juntament amb una part del mur associat d'un metre de gruix.

Les investigacions i intervencions arqueològiques no han afectat als preparatius de la festa, Segons que ha informat l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor i, en aquest sentit,  La Generalitat de Catalunya ja estat informada i ha autoritzat poder tornar a tapar temporalment les troballes perquè es pugui desenvolupar el mercat medieval amb total normalitat i serà més endavant quan es faci les investigacions pertinents. Un dels objectius serà esbrinar si es tracta de la vila romana Villa Maiore, origen del municipi, o bé d’unes altres restes d’ocupació romana amb més o menys interès.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor es felicita públicament la tasca voluntària de l’equip d’arqueòlegs de Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor pel seu esforç desinteressat per posar en valor i difondre el ric patrimoni del centre històric de Sant Pere de Vilamajor.

El Centre d’Estudis està realitzant aquests moments una intervenció arqueològica a la zona de la Torre Roja i l’Església, resseguint els fonaments de l’antiga esglesiola preromànica de Sant Pere i una necròpoli amb tombes antropomòrfiques que podrien ser entre els segles VI i X.