Catalunya manté l'alerta antiterrorista en el nivell quatre sobre cinc

El conseller d'Interior, Jordi Jané, demana "màxima unitat i col·laboració" per fer front una situació de risc que "malauradament existeix"

ACN
28 de juny del 2015
Actualitzat a les 7:32h
"A Catalunya estem al mateix nivell d'alerta que ha activat ara el govern espanyol, de 4 sobre 5", ha explicat aquest divendres al vespre el conseller d'Interior, Jordi Jané, "pràcticament no el pugem perquè ja hi estàvem", ha especificat. I és que des dels atemptats contra "Charlie Hebdo" del passat mes de gener a París, des del govern ja es treballa amb aquest protocol, per tant, "no necessàriament" es notaran canvis en les actuacions dels cossos de seguretat. Jané, a més de condemnar els atemptats de França, Tunísia i Kuwait, que sumen més d'una cinquantena de morts, ha demanat "màxima unitat i col·laboració" per afrontar una situació de risc que "malauradament existeix".

El nivell 4 sobre 5 que té actualment Catalunya "és un nivell de reforçar la seguretat, els efectius, en llocs especialment crítics", ha detallat, com ara infraestructures bàsiques, infraestructures energètiques vulnerables, mitjans de transport o centres religiosos.

"Sabem que les cèl·lules existeixen, l'amenaça és real", ha reconegut el conseller, però "no volem traslladar a la població una alarma superior a la que ja estem vivint". Ha recordat també que dilluns es compleix el primer aniversari de la proclamació del califat de l'Estat Islàmic, un moment en què es pot crear certa tensió.