Els nous graus de les universitats catalanes per al curs vinent

Els estudiants van fer la selectivitat
Els estudiants van fer la selectivitat | A. Costa
Redacció
26 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:19h

Una estudiant entra al campus de la universitat. Foto: Adrià Costa


Les dotze universitats catalanes oferiran el curs vinent més de 1.500 graus i 160 titulacions dobles. En aquesta oferta formativa s'hi afegeixen 19 titulacions noves, sis més en anglès i 15 graus dobles. També s'han rebatejat i canviat el pla d'estudis de vuit graus. Les últimes incorporacions són les següents:

Universitat de Barcelona (UB)
 
Ciències del MarPioner a les universitats catalanes, els estudiants es formaran en biologia, geologia i la resta de ciències bàsiques, com també en aspectes de dret i economia relacionats amb el mar. Els nous graduats estaran preparats per incorporar-se en empreses privades i públiques, administracions, centres d'investigació i organitzacions internacionals. 

Més informació
 
Comerç i distribucióEls estudiants aprendran com és el comportament de les persones en entorns comercials i a l'hora de prendre decisions de consum. També analitzaran els mecanismes que incideixen en el desenvolupament i expansió de les empreses de comerç i aprendran a dissenyar conceptes comercials innovadors.

Més informació
 
Llengües romàniques i les seves LiteraturesAmb aquest grau s'adquireix un orientació versàtil i dinàmica en l'àmbit de les llengües romàniques, amb una percepció àmplia de l'evolució cultural de l'entorn europeu i des d'una perspectiva comparativa.

Més informació

Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
 
Disseny i Desenvolupament de VideojocsImpartit en anglès, l'estudiant es forma per dissenyar i programar videojocs, com també continguts adreçats al món digital interactiu. S'adquireix una base científica en les tecnologies implicades, la programació amb múltiples plataformes, el disseny artístic i gràfic, així com la modelització i l'animació en 2D i 3D. 

Més informació
La Universitat de Girona (UdG) també ofereix el nou grau 
 
Enginyeria de Tecnologies i Serveis de TelecomunicacióSubstitueix Enginyeria de Sistemes Audiovisuals, Enginyeria de Sistemes Electrònics, Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació i Enginyeria Telemàtica. El grau forma professionals versàtils dins de l’àmbit TIC, amb facilitat per canviar d’entorn de treball i d’adaptar-se als nous reptes de futur del sector.

Més informació
 
Enginyeria de Sistemes AeroespacialsSubstitueix Enginyeria d'Aeronavegació i Enginyeria d'Aeroports. Ofereix un ampli coneixement en la ciència i les tecnologies aeroespacials, especialment en infraestructures aeroportuàries i d’aeronavegació i sistemes de transport aeri i de gestió del trànsit aeri. L'estudiant es formarà per esdevenir un professional capaç de desenvolupar projectes aeroespacials i de consultoria.

Es pot cursar la doble titulació amb  Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació o Enginyeria Telemàtica.

Més informació

Universitat Pompeu Fabra (UPF)
 
Grau ObertÉs un programa innovador adreçat als estudiants interessats en adquirir una formació en diverses disciplines abans de triar l'estudi on es volen graduar. Permet cursar assignatures de diferents estudis de grau, amb un tutor acadèmic que acompanyarà i orientarà l'estudiant. 

Més informació

Universitat de Lleida (UdL)
 
Estudis Xinesos i HispànicsOfereix la possibilitat d'obtenir una doble titulació amb Filologia Hispànica. L'estudiant cursarà dos anys a Catalunya i dos més a la Universitat de Tianjin, a la Xina. 

Més informació
 
HistòriaLa UdL incorpora el grau en Història amb l'objectiu de formar professionals per a la recerca, la docència, l'arqueologia, la documentació, la conservació i gestió del patrimoni o de guiatge i turisme cultural, entre d'altres sortides. 

Més informació
 
Història de l'Art i Gestió del Patrimoni ArtísticTambé s'ofereix la possibilitat d'obtenir una doble titulació amb la UOC d'Història, Geografia i Art, com també un màster d'Alta Professionalització en Història de l'Art i Tècniques Analítiques. També  un curs d’Especialització d'Art i Ciència.

Més informació
 
Filologia HispànicaLa UdL ha renovat aquest grau, més polivalent i en sintonia amb el món global. Els canvis en el programa ofereixen la possibilitat de cursar una doble titulació amb els Estudis Xinesos i Hispànics, com també les mencions en Llengua i Cultura franceses i Llengües i Cultures clàssiques.

Més informació
 
InfermeriaEl nou grau de la UdL s'impartirà a Igualada, una ciutat que compta amb diferents equipaments, com un hospital simulat 4D Health. Aquest programa té l'objectiu d'oferir una formació pràctica, humana i científica sòlida, per tal que els estudiants s'adaptin als requeriments i constants canvis del món professional i de la societat i els permeti una ràpida inserció laboral. 

També hi ha la possibilitat d'una doble titulació amb Fisioteràpia.

Més informació
 
Veterinària + Ciència i Producció AnimalAquesta doble titulació reuneix els estudis que habiliten legalment per exercir la professió de veterinari i el estudis que permeten formar titulats experts en gestió i maneig d’animals de granja, especialment pel que fa a la gestió tècnica, econòmica, empresarial i sanitària per tal d’obtenir productes segurs, de qualitat i rentables econòmicament d’una manera respectuosa amb el medi ambient. 

Més informació
 
Turisme InternacionalOstelea és el centre adscrit que l'imparteix a Barcelona. El principal objectiu és formar líders, directius i tècnics en turisme capaços de gestionar l'èxit, des de qualsevol àrea funcional, empreses i negocis dedicats a la planificació i a la gestió de destins i productes internacionals.

Més informació 
 
Universitat Ramon Llull (URL)
 
AnimacióEl grau s'imparteix a La Salle i permet als alumnes desenvolupar projectes amb estudiants d’altres graus, simulant el treball real en una empresa i permetent crear als futurs animadors i VFX el seu propi projecte. També s'adquireix un marc artístic i creatiu, donant a conèixer els últims avenços tecnològics en l’animació digital i ofereix una visió completa del sector i de la professió d’animador.

Més informació 
 
Comunicació AudiovisualSubstitueix Cinema i Televisió. És el camí en la formació de nous professionals de tots els mitjans audiovisuals, del cinema a la televisió, passant pels nous mitjans digitals, amb un alt grau d’excel·lència i capacitats per desenvolupar-se en el món canviant, sempre nou, de la comunicació audiovisual contemporània.

Més informació
 
Periodisme i Comunicació CorporativaSubstitueix Periodisme. És una novetat en el panorama universitari català, en l’espanyol i fins i tot en l’internacional. Aquests estudis s’adapten perfectament al present del sector i compten amb la suficient agilitat per incorporar les últimes tendències en cadascuna de les especialitats.

Més informació
 
Publicitat, Relacions Públiques i MàrquetingSubstitueix Publicitat i Relacions Públiques. L'aprenentatge i el seu exercici professional estan en canvi continu, donada la innovació tecnològica i les noves formes de comunicació social i empresarial. Per això, la triple formació en aquestes tres disciplines, està en línia amb la d’altres universitats de prestigi d’Europa i dels Estats Units.

Més informació 
 
Gestió esportivaProporciona una formació completa en les competències professionals bàsiques necessàries per a la gestió de l'esport. Capacita els estudiants per a la gestió d'organitzacions, d'equipaments i de projectes en sectors com ara l'esport competitiu, l'esport recreatiu, l'esport salut, l'esport educatiu, el turisme esportiu o l'esport espectacle.

Més informació

Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)
 
Traducció, Interpretació i Llengües AplicadesS'imparteix conjuntament amb la UOC. Forma persones qualificades per fer traduccions i interpretacions en camps temàtics diversos i les capacita per a la comunicació multilingüe i el treball en aplicacions i projectes lingüístics d’empreses i organitzacions.

Més informació
 
Administració i Direcció d'Empreses (FUB-Manresa)Forma professionals en l'àmbit empresarial amb un gran coneixement de les diferents àrees funcionals de l'empresa: administració i finances, logística, màrqueting, recursos humans i internacionalització, amb la finalitat que puguin assumir diferents càrrecs de gestió dins de qualsevol tipus d'empresa.

Més informació
 

Les notes de selectivitat ja es poden consultar a Internet