Lliuren als familiars les restes mortals de les 32 víctimes de Germanwings

Un avió de Lufthansa les va repatriar a l'aeroport del Prat

El Centre Cultural Aeronàutic, equipament a l'aeroport habilitat per a la vetlla de les víctimes de Germanwings.
El Centre Cultural Aeronàutic, equipament a l'aeroport habilitat per a la vetlla de les víctimes de Germanwings. | ACN
ACN
16 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:17h

Els fèretres amb les restes mortals de les 32 víctimes de la tragèdia de Germanwings als Alps francesos van ser lliurats ahir als familiars després que un avió de Lufthansa els hagués repatriat aquest dilluns a l'aeroport de Barcelona-El Prat. Els familiars van arribar al llarg de la tarda d'ahir dilluns al Centre Cultural Aeronàutic -habilitat amb espais de vetlla-, on van acudir la vicepresidenta del Govern, Joan Ortega; la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la delegada del govern, María de los Llanos de Luna.

Els fèretres es van portar a l'hangar que es va preparar a l'aeroport per poder fer els tràmits pertinents i les restes mortals de dinou de les víctimes es van traslladar al centre perquè les famílies que ho desitgessin poguessin fer les vetlles. Allà hi havia personal sanitari, psicòlegs i altres especialistes per atendre les necessitats de les famílies en aquest procés del dol.

Després, al llarg del vespre i fins la nit, els cotxes fúnebres, un a un, van abandonar el recinte i es van emportar els fèretres. Tretze de les restes mortals de les víctimes es van traslladar directament als tanatoris, ja que així ho havien indicat les famílies. Segons fonts de Lufhtansa, no hi va haver cap cerimònia i les autoritats del Govern i el govern espanyol hi van assistir per donar suport a les famílies en un procés que es va procurar fer amb la màxima intimitat. 

La tragèdia de Germanwings va tenir lloc el 24 de març, quan un avió que s'havia enlairat a Barcelona i es dirigia a Düsseldorf es va estavellar als Alps francesos i les 150 persones que hi viatjaven van morir. Segons van revelar les caixes negres, el copilot, Andreas Lubitz, va estavellar deliberadament l'aparell.