Els plens de Sant Esteve de Palautordera, Vallgorguina i Montseny

El cap de llista de la CUP renuncia a recollir la seva acta de regidor a Sant Esteve de Palautordera | Un dels regidors d'ERC a Vallgorguina vota en blanc | CiU de Montseny s'absté en la votació i manté l'alcaldia per Alfons Planas

Redacció
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 22:24h
Joan Mora, alcalde de Vallgorguina
Joan Mora, alcalde de Vallgorguina | XBM

A l'esquerra, el nou alcalde Dani Fernàndez, rebent la vara d'alcalde del fins avui alcalde de Sant Esteve de Palautordera, Salvador cañellas Foto: CiU Sant Esteve de Palautordera


A Sant Esteve de Palautordera no hi ha hagut cap problema per investir alcalde a Dani Fernàndez, el candidat de CiU. S'estrena en substitució de salvador Cañellas que ho ha estat els setze darrers anys. De fet, CiU i ERC-IxStE ja havien pactat avui fa una setmana el govern municipal pels propers quatre anys.

La sorpresa del ple de constitució ha estat el cap de llista de la CUP, Víctor Reixach, que ha decidit renunciar a la seva acta de regidor, ja que considera que després de provar guanyar les eleccions diverses vegades i no haver-ho aconseguit cal deixar pas a altra gent. Júlia Galí, número dos de la candidatura, serà qui exercirà de cap de llista i substituirà Víctor Reixach Carme Guillamon, la número cinc. Avui no ha pogut prendra possessió perquè no tenia la credencial.
 

Joan Mora, alcalde de Vallgorguina Foto: XBM


A Vallgorguina tampoc hi ha hagut cap problema per investit alcalde a Joan Mora, de CiU. La majoria àmplia de vuit dels onze regidors no donava lloc per la sorpresa. L'anècdota, en tot cas, ha estat que un dels tres regidors d'ERC que són a l'oposició ha decidit votar en blanc els altres dos han estat pel candidat republicà, Josep Cruz.

I la sorpresa, almenys vista des de fora, ha estat a Montseny. Es demanaven canvis en molts sentits, principalment perquè l'alcalde, Alfons Planas fa trenta-dos anys que ocupa el càrrec. El passat  24-M va perdre la majoria absoluta i tot feia pensar que hi hauria acord entre TXM que va aconseguir tres regidor i CiU que en té un. Les negociacions no han arribat a bon port i, en el ple d'aquest matí, el regidor de CiU, Carles Corominas ha votat abstenció i ha fet alcalde a Alfons Planas d'AMD-CP, això sí per tres anys ja que el quart l'alcalde serà de CiU.
 

Ple de constitució de l'Ajuntament de Montseny. Foto: Remei Picart


Perplexitat de Tots per Montseny

La candidatura de Tots per Montseny ha emès un comunicat a través del qual lamenta que després del ple d’aquest matí, el canvi a l’Ajuntament de Montseny aquest cop tampoc no serà possible. El resultat final de la votació ja l'expliquem unes línies més amunt, motiu pel qual diuen que estan perplexos "pel fet que s’hagi produït la votació de la manera com s’ha produït, tenint en compte que després de tres setmanes de negociacions ja s’havia arribat amb el candidat de CiU a un compromís verbal de investidura a favor del nostre candidat. Un compromís que vàrem interpretar com en ferm i en el que vàrem depositar tota la nostra confiança".

D'altra banda expressen el desig de poder desmentir que el vot abstencionista "no sigui fruit d'alguna mena de pacte encobert", perquè al seu entendre sentenciaria definitivament la possibilitat d’una obertura real del consistori a la resta de ciutadania.

Tots per Montseny també és a l'espera de saber si el cartipàs municipal es planteja amb la participació de tots els grups o no.

Arxivat a