Jordi Xena comença el seu segon mandat a l'Ajuntament de Palau

Governarà amb àmplia majoria absoluta | En el seu discurs d'investidura ha reiterat l'oferta de més diàleg que mai amb els grups de l'oposició

Redacció
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:40h
L'alcalde, regidors i regidores del nou Ajuntament de santa Maria de Palautordera
L'alcalde, regidors i regidores del nou Ajuntament de santa Maria de Palautordera | Jordi Vilà

Ple de constitució del nou ajuntament de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Vilà


El nou Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha començat a caminar aquest migdia i el candidat de CiU, Jordi Xena, inicia el seu segon mandat al capdavant del consistori palauenc després de ser investit amb els vuit vots del seu grup i el vot d'ERC. Els tres regidors de la CUP-PC han votat el seu candidat, tanmateix com el regidor del PSC.

El reelegit alcalde ha tingut un discurs conciliador i de mà estesa. Ha agraït la confiança que els palauencs i les palauenques han dipositat en la candidatura que encapçala atorgant-li una majoria històrica al municipi. Xena està convençut que és una bona llista i serà un bon govern que treballarà amb honestedat al servei de les persones i al costat del país. Però també ha dit que ho farà "amb humilitat i més diàleg que mai, sent conscient de les diferents sensibilitats que hi ha al municipi".

En aquest sentit ja ha anunciat que els propers dies es reunirà amb els grups de l'oposició per buscar coincidències en els programes "per treballar conjuntament i buscar consensos pels reptes de futur que calen a Santa Maria de Palautordera". Jordi Xena es proposa un consistori gtovernat des de l'honestedat, participatiu transversal, amb les portes obertes, defugint del sectarisme i sent l'alcalde de tothom.

Ha recordat  que en els propers quatre anys les polítiques socials seran un dels puntals als quals s'incidirà per acabar amb les desigualtats i perquè tothom pugui tenir una vida digna. L'altre puntal serà la promoció econòmica per generar activitat i llocs de treball.

Fórmula AMI

L'alcalde i els regidors i regidores de CiU i ERC, han jurat o promès l'acatament del seu càrrec utilitzant la fòrmula  de l'Associació de Múnicipis per la Independència (AMI). "Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions ,l'Estat català, lliure i sobirà".

Els tres regidors de la CUP-PC a més de deixar clar que ho feien per imperatiu legal també han incluït frases relacionades amb la justícia social i el regidor del PSC ha aprofitat l'ocasió per posar-se a disposició dels veïns i veïnes de Palau en nom del partit i el seu propi.

La justificació d'ERC

El regidor d'ERC de Palau, Xavi Blas, ha justificat el suport a l'alcalde Jordi Xena "en compliment de les seves polítiques democràtiques i en respecte als resultats sorgits a les últimes eleccions municipals on la majoria dels palauencs i palauenques van donar suport a CiU. per això ERC també elsa dóna el suport en el nomenament."

Per la seva banda, la CUP-PC continua exigint canvis en la manera de fer política i transformar l'Ajuntament. Continuaran tenint un peu dintre el consistori i un altre al carrer i, segons que ha manifestat el portaveu Jordi Pueyo, faran una oposició activa, ferma i constructiva.

Paco Garcia Camacho, reegidor del PSC, assegura que donaran suport i presentaran propostes que estiguin dirigides a les polítiques socials, al sertvei de les persones i, molt especialment, a les polítiques actives en matèria d'ocupació.

Finalment, el portaveu de CiU, Sergi Zamora, ha dit que malgrat el reconeixement rebut a la feina feta no es moment pel cofoisme i la compaença. A l'Ajuntament si ve a treballar per millorar com a poble i com a societat "ho hem demostart i ho seguirem fent aquests quatre anys", ha assegurat.
 

L'alcalde, regidors i regidores del nou Ajuntament de santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Vilà