Francesc Deulofeu investit alcalde de Sant Celoni

El fins ara alcalde, Joan Castaño, ha anunciat que d'aquí a uns mesos, deixarà el seu càrrec de regidor | Primera acció a favor del procés del nou ajuntament: Només acabar el ple d'investidura s'ha penjat la pabcarta de l'ANC que compta els dies que falten pel 27-S

Redacció
13 de juny del 2015
Actualitzat a les 22:25h
Francesc Deulofeu amb la vara d'alcalde
Francesc Deulofeu amb la vara d'alcalde | Guillem Calvet /El Bestiar

A Sant Celoni no hi ha hagut cap sorpresa i Francesc Deulofeu, el candidat de CiU, és el nou alcalde del municipi pels propers quatre anys. Deulofeu, candidat més votat a les eleccions del 24-M governarà en minoria amb els 7 regidors del seu grup i la regidora Magalí Miracle d'ERC que també entrarà al govern municipal.

Per això, no ha estat estrany que el nou alcalde, ja ho va ser la legislatura 2007-2011, hagi manifestat el seu convenciment que "entre tots farem molt bona feina i treballarem per un Sant Celoni millor", en relació al diàleg constant que haurà de mantenir amb tots els grups de l'oposició per poder tirar endavant els projectes del municipi. En el seu primer discurs com a alcalde també ha deixat entreveure algunes idees de futur, ja conegudes durant la campanya electoral com fer una mirada cap el bosc per generar  noves oportunitats, la defensa de la comarca del Baix Montseny i l'aplicació de polítiques socials per estar al costat de les persones que més ho necessiten.

Joan Castaño, emocionat

L'alcalde sortint, el socialista Joan Castaño, que ha estat al davant de l'ajuntament de Sant Celoni des de l'any 1989, amb l'excepció de la legislatura 2007-2011, ha explicat que elo PSc sempre defenserà els interessos generals dels veïns i veïnes de Sant Celoni. De fet, en el ple d'aquest migdia han facilitat la investidura de Francesc Deulofeu votant en blanc, després que les negociaciopns mantingudes amb la CUP-PC i ICV aquests darrers dies no hagin pogut arribar a bon port per configurar una alternativa d'esquerres.

Joan Castaño ha aprofitat el ple d'avui per anunciar que en els propers mesos, una vegada acaba la transició, abandonarà definitivament l'Ajuntament per donar pas a noves cares i noves idees que ajudin a fer la regeneració necessària per tornar a ser una alternativa de govern. Castaño ha tingut agraïments a tothom i, especialment, per la família, moment que no ha pogut contenir l'emoció mentre rebia els aplaudiments de tothom qui era a la sala de plens de l'Ajuntament celoní.

Per la seva banda, Mariona Pascual (CUP-PC) ha reiterat que ho han intentat tot per transformar la política local i que no han trobat voluntat per poder-ho aconseguir. Per això, han decidit votar-se a si mateixos i mantenir-se a l'oposició des d'on intent per l'acord assolit amb CiU per treballar per la nova aran defensar el seu programa.

Pel que fa a ERC Magalí Miracle ha manifestat que tenen la mirada posada en el 2019 per poder liderar una alternativa d'esquerres a Sant Celoni i a l'hora s'ha felicitat per treballar per la nova República des de Sant Celoni i La Batllòria.

Finalment, Carmen Montes (ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot) ha reclamat una societat més justa i amb més ajudes socials.
 

Tots els regidors en la tradicional foto a la plaça de la Vila després del ple Foto: Guillem Calvet /El Bestiar


Primera acció sobiranista del nou ajuntament

La majoria sobiranista que representen els 12 regidors i regidores de CiU, CUP-PC i ERC ja es comença a notar a l'Ajuntament de Sant Celoni. Només acabar el ple d'investidura s'ha penjat al balcó que dóna a la plaça de la Vila una pancarta de l'ANC que compta els dies que falten per arribar al 27-S.
 

Pancarta de l'ANC a la balconada de l'Ajuntament Foto: DBM

Arxivat a