La CUP-PC decideix no pactar amb ningú i quedar-se a l'oposició

Una vegada resolta la incògnita, Francesc Deulofeu (CiU) serà investit alcalde dissabte vinent

Redacció
11 de juny del 2015
Actualitzat el 13 de juny a la 1:39h
Un moment de la 17a Assemblea d'Unitat Popular de la CUP-PC
Un moment de la 17a Assemblea d'Unitat Popular de la CUP-PC | Jordi Purtí

Un moment de la 17a Assemblea d'Unitat Popular de la CUP-PC Foto: Jordi Purtí


La 17a Assemblea d'Unitat Popular celebrada aquesta nit a la sala gran de l'Ateneu de Sant Celoni ha decidit fa poca estona que la CUP-Procés Constituent aquesta legislatura 2015-2019 que comença dissabte vinent es quedarà a l'oposició i, per tant, no formarà part de cap govern ja que les negociacions no han reixit en cap de les alternatives explorades i que servissin per transformar la política municipal. Al mateix temps, s'ha decidit que des de l'oposició continuaran treballant per la independència de Catalunya i contra les retallades socials, vinguin d'on vinguin.

La cap de llista de la CUP-PC, Mariona Pascual, ha explicat que amb CiU ha estat impossible un acord perquè en cap moment han tingut una proposta per poder formar govern "i vam ser nosaltres els que vàrem elaborar un document amb unes condicions, però estava clar que no els interessava governar amb nosaltres perquè fins aquest dijous al matí no ens han tornat una contrapartida i que, en cap cas, nosaltres podíem acceptar". En la contraoferta CiU mantenia els set regidosr amb cartera, mentre que limitava a la CUP a només dues, tot i els quatre regidors.

Pascual ha reconegut que en el seu document reclamaven per la CUP-PC les regidories d'Economia, Urbanisme i Educació i, tenint en compte l'acord que CiU i ERC ja tenien, per evitar un govern excessivament dimensionat amb dotze persones, dos regidors de CiU i un de la CUP-PC no tindrien cartera. A banda, hi havia altres qüestions com rebaixes de sou i altres maneres de fer política. "En definitiva, però, hem trobat molta inconcreció i falta de confiança", afirma Mariona Pascual.

Les negociacions amb el PSC han estat diferents i ha reconegut que els havien demanat l'alcaldia i la regeneració de persones, entre altres coses perquè consideraven que això permetria l'encaix d'ERC a entrar a un govern d'esquerres i amb majoria independentista. Com va explicar el PSC dimarts en un comunicat aquesta condició no va ser acceptada i van acabar per trencar les negociacions. Pascual també ha explicat que amb ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot, hi ha moltes coincidències programàtiques però topen de ple en el tema del procés nacional. Per la cap de llista de la CUP-PC el PSC ha posat per sobre de l'interès del poble l'estructura del partit.

Tot plegat, té com a conclusió que Francesc Deulofeu, cap de llista de CiU, serà el nou alcalde de Sant Celoni i governarà en minoria amb el suport de la regidora d'ERC, Magalí Miracle.
Arxivat a