CiU i ERC de Sant Celoni signen un acord de govern pels propers 4 anys

Ambdues formacions segueixen obertes a la resta per l’assoliment d’acords més amplis que afavoreixin el municipi

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat el 11 de juny a les 19:29h
Francesc Deulofeu (CiU) i Magalí Miracle (ERC-AM)
Francesc Deulofeu (CiU) i Magalí Miracle (ERC-AM) | CiU/ERC-AM

Francesc Deulofeu (CiU) i Magalí Miracle (ERC-AM). Foto: CiU/ERC-AM


Convergència i Unió (CiU) i esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERRC-AM) han signat aquest dimecres 10 de maig un acord de govern pels propers quatre anys. Des de feia dies les dues formacions estaven mantenint reunions per intentar arribar a un acord que finalment ha fructificat amb la signatura a càrrec de Francesc Deulofeu, per part de CiU, i Magalí Miracle, per ERC_AM.

Es tracta d'un document que té com a eixos estratègics treballar per la justícia social, la protecció del territori i la contribució a la construcció d’un nou país, preveu l’impuls d’una Comissió Especial sobre la Transició Nacional i conté propostes sobre el treball en l’àmbit del Baix Montseny, el reforç de l’atenció a les persones, la lluita contra l’atur i la promoció econòmica, la millora del reciclatge, la nova planificació del municipi i qüestions d’organització interna i eficiència del consistori.

Les dues formacions han arribat a aquest acord després de gairebé 15 dies de treball conjunt i de consultes amb les seves respectives agrupacions i segueixen obertes a la resta de partits per a l’assoliment d’acords més amplis, ja sigui des de dins o fora del govern, que puguin ser favorables pel municipi.

“Aquest és un acord molt positiu pels ciutadans i les ciutadanes de Sant Celoni i la Batllòria ja que reforça i enriqueix el govern municipal i neix únicament de la voluntat de servei al poble i la il·lusió de contribuir al seu progrés, en un clima de total confiança, respecte i treball” destaca Deulofeu.

Per la seva banda, Miracle assegura que “ara és el moment de sumar entre tots els que volem fer un nou país, per això des d’un primer moment la voluntat d’ERC va ser aconseguir un govern independentista fort, que a l’hora tingués una marcada sensibilitat social i una especial cura amb el medi ambient i la protecció del nostre territori”.

La signatura d'aquest document arriba justament l'endemà que el PSC de Sant Celoni fes públic un comunicat a través del qual anunciava que no acceptava les condicions imposades per la CUP-PC per formar govern municipal i que dissabte vinent en el ple de constitució dels nous ajuntaments votaran en blanc. Aquesta circumstància posava en safata l'alcaldia a CiU que, si no hi ha cap sorpresa en l'assemblea convocada per demà  per la CUP-PC, governarà en minoria amb ERC.
 

Acord Governabilitat CiU i ERC-AM a Sant Celoni / CiU - ERC-AM

 

Membres de les candidatures de Ciu i ERC-AM Foto: CiU/ERC-AM

 
 
Arxivat a