L'Arrelcat d'enguany celebra els 10 anys de ball de bastons a Sant Celoni

La Colla de Bastoners del Casal Quico Sabaté ha programat per dissabte una festa popular amb geganters, timbalers, sopar i concerts

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:05h
UIna ballada a la plaça de la Vila de Sant Celoni
UIna ballada a la plaça de la Vila de Sant Celoni | Jordi Purtí

Aquest proper dissabte 13 de juny la Colla de Bastoners del Casal Quico Sabaté de Sant Celoni celebra la Festa Arrelcat i el 10è aniversari de l'entitat, motiu pel qual s'han organitzat diverses activitats durant tota la tarda i la nit del dissabte. La festa és previst que comenci a les sis de la tarda amb una cercavila a la qual hi participaran diverses entitats de cultura popular com els geganters, els timbalers i els bastoners. la sortida es farà a la plaça de la Creu i recorrerà diversos carrers de sant Celoni fins la plaça de la biblioteca.

Cap a 2/4 de 10 s'ha programat un sopar popular previ al concert amb els grups Belda i Ebri Knight a partir de 2/4 de 12 fins les 4 de la matinada.

Expressió de cultura popular

La Colla de Bastoners del Casal Quico sabaté va sorgir de l'antic Casal Popular Independentista Quico Sabaté, actualment integrat en el projecte de La Clau. En aquestsa deu anys d'existència han fet un munt d'actuacions tant a Sant Celoni, com a diversos municipis dels Països Catalans, l'estat espanyol i fins i tot han participat a la Brigada Bastonera a Palestina l'any 2009, entenent el ball de bastons  com un compromís amb la cultura catalana popular i la lluita social i política.

Per a la festa de dissabte, tants els organitzadors com l'ajuntament de Sant Celoni vetllaran pel bon funcionament de l'activitat i per reduir al màxim les possibles molèsties veïnals. Per això s'ha previst presència i vigilància de personal de seguretat i policia local i es farà un control del nivell acústic de la música de concerts, segons que s'explica en un comunicat de l?Ajuntament de l'Ajuntament de Sant Celoni.
Arxivat a