Endesa reforma un centre de transformació que millora el servei al Baix Montseny

S’ha dotat la instal•lació de les últimes tecnologies del sector per garantir una millor qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a la zona

per Redacció , 9 de juny de 2015 a les 16:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Obres de reforma de la línia elèctrica Foto: Endesa


Endesa ha acabat recentment les tasques de renovació tecnològica a un centre de transformació ubicat a Fogars de Montclús, per millorar el servei elèctric a uns 3.179 clients. Aquestes obres, que han comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament, han suposat una inversió de 38.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, i han consistit a dotar la instal·lació de les últimes tecnologies del sector per reforçar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a la zona.


 

Concretament, la reforma ha tingut lloc en el nucli de la Costa del Montseny, dins del Parc Natural del Montseny. Amb aquesta intervenció s’ha desmuntat el transformador aeri i s’ha substituït per un de nou dotat d’elements de maniobra encapsulats en un gas dielèctric. El nou dispositiu redueix la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s’autoregenera, a diferència de l’oli que pateix una descomposició gradual. A més, el material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l’electricitat i disminueix el risc d’incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química. Així mateix, s’ha dut a terme el desmuntatge d’11 suports i 286 metres de línia aèria, ambdós de mitjana tensió.
 

Per aquest motiu, amb la finalitat d’electrificar la nova instal·lació, s’han instal·lat 270 metres de línia de mitjana tensió així com 130 de baixa tensió, ambdós soterrats. A més, s’han instal·lat dos nous suports de mitjana tensió adaptats per assegurar la protecció de l’avifauna i evitar-ne l’electrocució.


 

L’objectiu d’aquesta intervenció, que forma part dels plans de manteniment d’instal·lacions d’Endesa, és reduir l’impacte visual i millorar la continuïtat del servei elèctric de Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Montseny i Fogars de Montclús.

 

Participació