CiU i ERC-IxStE pacten el govern a Sant Esteve de Palautordera

Els republicans amb dos regidors tenien la clau per la governabilitat i finalment han decidit fer alcalde a Dani Fernàndez

Redacció
07 de juny del 2015
Actualitzat a les 21:06h
A l'esquerra Dani Fernàndez (CiU) i a la dreta Esteve Rosell (ERC-IxStE)
A l'esquerra Dani Fernàndez (CiU) i a la dreta Esteve Rosell (ERC-IxStE) | DBM

A l'esquerra Dani Fernàndez (CiU) i a la dreta Esteve Rosell (ERC-IxStE) Foto: DBM


Després de diverses reunions CiU i ERC-IxStE de Sant Esteve de Palautordera han arribat a un acord per formar govern municipal estable per als propers quatre anys. Dani Fernàndez, cap de llista de CiU i candidatura més votada serà l'alcalde, mentre que els dos regidors republicans, Esteve Rosell i Sònia Castell, ocuparan la primera tinença d'alcaldia i les regidories d'Obres i Serveis, Mobilitat, Benestar Social i sanitat, a més de presència a la Junta de Govern.

En aquest sentit, el que amb tota seguretat serà investit alcalde el proper 13 de juny, Dani Fernàndez, ha explicat a BaixMontseny.info que des del primer moment  hi ha hagut bona sintonia amb la candidatura d'ERC-IxStE ja que al seu parer els programes són complementaris i molt similars. En aquesta línia, diu que la seva idea és que en aquesta legislatura es deixin una mica de banda les sigles i es treballi de valent per donar a un poble de 2.500 habitants com és Sant Esteve de Palautordera tots els serveis que li calen. D'aquesta manera el govern municipal tindrà majoria amb set regidors, cinc de CiU i dos de republicans.

Per la seva banda, Esteve Rosell, cap de llista d'ERC-IxStE i que amb dos regidors tenia la clau per la governabilitat finalment han decidit formar govern amb CiU perquè per una gran majoria de les catorze persones que tenien la capacitat per decidir han apostat per aquesta formació política i no pas per la CUP que amb quatre regidors es quedarà a l'oposició, mentre que CiU conservarà el govern municipal. El pacte que s'està acabant de redactar se signarà aquesta setmana vinent.