Un sopar per a 3.500 persones dóna el tret de sortida a les Enramades d’Arbúcies

La botifarrada i la passada de la plaça són els primers actes de la festa més esperada per a tots els arbuciencs

Redacció
03 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:43h
Arbúcies a  punt per començar les Enramades
Arbúcies a punt per començar les Enramades | Aj. Arbúcies

Arbúcies a punt per començar les Enramades Foto: Aj. Arbúcies


La botifarrada popular de demà, dijous, dóna el tret de sortida a les Enramades, la festa més esperada i viscuda per a tots els arbuciencs. Un sopar que ningú no es vol perdre i que aplega 3.500 persones a la plaça de la Vila, que des de quarts de 8 de la tarda ja fan cua per agafar el seu entrepà de botifarra d’Arbúcies. Un sopar que petits i grans gaudeixen per l’ambient festiu que es respira tant a la plaça de la Vila com als carrers adjacents, Vern i Major. Tots ells adornats amb les tradicionals banderetes i les branques de vern i, també, l’olor de botifarra a la brasa i de pa amb tomàquet.
 
Després de l’àpat, l’encesa de la traca a la mateixa plaça és, pròpiament, l’inici de les Enramades. Una traca que va seguida de la passada, l’acte que enceta l’enramada del barri de la plaça. Els veïns participants porten atxes enceses al llarg del recorregut per tots els carrers de l’enramada acompanyats pels New Serafins que interpretaran l’himne de les Enramades, el ‘Pasdoble lleuger’. Acabada la passada a la plaça, serà el torn que la nova cobla, l’Arbucienca, interpreti les dues sardanes, els xotis i els valsos que tradicionalment tanquen la passada. Tot seguit, hi haurà ball de nit amb l’orquestra Girasol.
 
L’endemà, divendres, serà el torn de l’enramada de la plaça en què es balla la dansa, que consisteix en què els balladors dansin al voltant de l’arbre de la plaça al so de la Gòndola i, després, ballin una sardana. A la tarda, a dos quarts de 5 hi haurà el concert de tarda amb l’Orquestra Montgrins als jardins de Can Torres i, a dos quart de 8 sardanes a la plaça de la Vila amb la mateixa orquestra.
 
Arxivat a