Jordi Xena: «Governar Palau amb majoria vol dir més responsabilitat i diàleg»

En aquests quatre anys teníem un projecte concret de funcionament de l'Ajuntament i aquest resultat va bé perquè dóna continuïtat i estabilitat | hi ha dues àrees que s'han de potenciar: Serveis Socials i Promoció Econòmica | CiU de Santa Maria de Palautordera està al costat del procés nacional de Catalunya, de la societat civil, del president de la Generalitat de Catalunya i del Parlament

Redacció
02 de juny del 2015
Actualitzat el 26 de març del 2016 a les 0:32h
Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera
Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera | CiU Santa Maria de Palautordera

Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera Foto: CiU Santa Maria de Palautordera


CiU de Santa Maria de Palautordera va rebre el passat 24 de maig el suport de 2.048 vots, el 49,48 per cent dels sufragis dipositats a les urnes. Aquest resultat que és històric al municipi, comporta que l'alcalde Jordi Xena pugui revalidar l'alcaldia i governar el període 2015-2019 amb majoria absoluta i amb vuit regidors, tres més que no pas els que ha tingut en aquesta legislatura 2011-2015. El plenari es completa amb tres regidors de la CUP, un d'ERC i un del PSC.

Rebre gairebé la meitat dels vots és un resultat que a Santa Maria de Palautordera no s'havia donat mai. On és l'èxit?

Suposo que no hi ha un sol factor que porti a aquest resultat final. Bàsicament penso que la gent ha premiat quatre anys de bon govern, quatre anys de fer la política municipal d'una determinada manera, ser molt proper i estar pels temes que més importen als veïns i veïnes. Tot això, al final, genera una empatia i una voluntat de continuïtat que és el que ha portat en aquests moments a tenir els resultats que hem tingut.

Com s'ha de gestionar un resultat així?

S'ha d'afrontar d'una manera responsable i amb molt diàleg, al contrari del que es pugui pensar haurem de ser més oberts que mai. A parlar i a dialogar amb tota la gent que faci falta, amb l'oposició i continuar en aquesta línia i amb la responsabilitat que comporta que la gran majoria del poble ens hagi fet confiança amb el projecte que hem portat els últims quatre anys.

Després de diverses legislatures amb alternança política, ara els palauencs i les palauenques han decidit que cal estabilitat política?

En definitiva la gent acaba escollint el que vol i és cert que en les últimes legislatures hi ha hagut una alternança política. Això segurament ha estat produït perquè la gent que hi havia en aquells moments, i jo també he participat d'alguna d'aquestes legislatures, o no ho acabàvem de fer prou bé o almenys la gent no ho percebia d'aquesta manera. Ara ha estat diferent.

Podem dir que ajudarà a consolidar el projecte?

És evident. Nosaltres en aquests quatre anys teníem un projecte concret de funcionament de l'Ajuntament i aquest resultat crec que va bé perquè dóna continuïtat i estabilitat. El projecte que hem començat el podrem consolidar i acabar. Si ho mirem d'una manera externa i objectiva és una bona notícia.

El 13 de juny es formen el nous ajuntaments sortints de les urnes i comença una nova legislatura. A molts municipis aquests dies encara s'està negociant el poder confegir un govern municipal. Vostè aquest problema no el té, però imagino que ja deu estar treballant per repartir les noves regidories?

Sí hi estem treballant de fa dies i s'ha de parlar amb tots els nous regidors que en formaran part i veurem com queda finalment configurat. Sóc de la idea que hem de combinar la continuïtat necessària perquè l'aval que hem tingut del nostre projecte així ho requereix, però també hem de tenir presents els canvis suficients i necessaris per afrontar els reptes d'aquests quatre anys que vénen.

Preveu alguna regidoria nova?

No està definit del tot, però tal com vaig exposar en el meu míting final hi ha dues àrees que s'han de potenciar perquè el moment actual ho requereix: Serveis Socials i Promoció Econòmica. Aquestes són les dues línies que em preocupen i des del govern municipal tindrem una especial cura en aquests dos àmbits.

Aquestes són les necessitats més immediates, què més li cal a Santa Maria de Palautordera?

Aquests dos àmbits, insisteixo, són fonamentals perquè a Palau hi ha un sector de la població que ho passa malament i des de l'Ajuntament hem d'ajudar en la mesura del que poguem per aconseguir que l'impacte sigui el mínim possible. Per altra banda, hem de fomentar l'activitat econòmica perquè si ho aconseguim tindrem menys incidència en aquest sector i es podran crear lloc de treball a Santa Maria de Palautordera.

A banda d'aquests dos àmbits també hem de treballar per donar més protagonisme a les entitats i a les associacions i crear els consells i les taules que calguin perquè el moviment associuatiu de Palau tingui veu pròpia i ens ajudin a portar endavant tot el projecte necessari a nivell municipal.

A l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera li corresponen tretze regidors, dotze dels quals aposten de manera clara a favor del procés nacional...

Sempre he dit que CiU de Santa Maria de Palautordera està al costat del procés nacional de Catalunya, de la societat civil, del president de la Generalitat de Catalunya i del Parlament, perquè Catalunya pugui escollir el seu futur i això passa per tenir una Catalunya independent, més just i econòmicament més pròspera.