Arbúcies es prepara per viure aquest diumenge el concurs de catifes

Dos quilòmetres de confeccions de flors naturals pels carrers de la vila

Redacció
28 de maig del 2015
Actualitzat el 30 de maig a les 9:55h
Una imatge com aquesta es tornarà a veure diumenge a Arbúcies
Una imatge com aquesta es tornarà a veure diumenge a Arbúcies | Aj Arbúcies


Des de fa dies els veïns d’Arbúcies s’estan preparant per viure un dels dies més especials del calendari arbucienc, el diumenge de Catifes. Les anades i vingudes per anar a buscar flor i les tardes i vespres desfullant són quelcom constant aquests dies a la vila per tenir-ho tot a punt pel gran dia, el diumenge 31 de maig.  Enguany, són 27 les confeccions de flors naturals que es podran veure al llarg de dos quilòmetres pels carrers Havana, Sorrall, Camprodon, Pont, Vern, Major, Sant Jaume i Segimon Folgueroles. Serà a partir del dissabte a la tarda vespre quan hi haurà activitat en aquests carrers, ja que es començarà a dibuixar la catifa a terra per tenir-ho llest el diumenge al matí.


I arribat el gran dia, els centenars de persones que participen a la confecció de les catifes sortiran al carrer ben d’hora. Es començarà amb el perfilat de cada un dels dibuixos amb podrit de castanyer per tal que ressaltin i, tot seguit, s’ompliran amb les flors pertinents i que anteriorment s’han decidit. Flors com ara el clavell, l’acàcia, la ginesta, la gerbera; però també altres varietats molt utilitzades com el pi, la paradella o la palla d’arròs. Una combinació de colors, flors i plantes que fan que les catifes d’Arbúcies siguin de les més espectaculars del país.


No serà fins a les 12 del migdia quan els milers de visitants, que ja estaran passejant pels carrers d’Arbúcies,  començaran a intuir el dibuix de cada catifa i entre la una i les dues de la tarda veuran les catifes completament acabades. Des de llavors i fins les 6 de la tarda, hora en què es proclamaran les catifes guanyadores, els visitants podran gaudir de les confeccions, fins que, a quarts de 7, començarà la cercavila de gegants i grups de música i d’animació que recorreran els carrers on hi ha les catifes tot passant-hi per sobre donant així per acabada la jornada.

Arxivat a