CiU guanya per primera vegada les eleccions municipals a Sant Celoni

Amb set regidors es queden a dos de la majoria i la formació de govern pot tenir moltes lectures

Redacció
24 de maig del 2015
Actualitzat el 25 de maig a les 18:01h
Francesc Deulofeu lidera la força més votada
Francesc Deulofeu lidera la força més votada | Jordi Purtí

Francesc Deulofeu lidera la força més votada Foto: Jordi Purtí


A Sant Celoni CiU per primera vegada ha estat la força més votada amb 2.616 vots i el 35,2 per cent que li han permès mantenir els 7 regidors que ja tenia en aquesta legislatura. La segona força ha estat el PSC amb 1720 vots amb un 23,1 per cent, però els ha suposat una davallada important passant de 7 regidors a 4.

Per la seva banda, la CUP ha complert amb els objectius plantejats inicialment passant i amb 1.536 vots i 20,7 per cent aconsegueix 4 regidors i dobla els dos que té ara i es constitueixen una vegada més en la clau del govern de l'Ajuntament de Sant Celoni. ERC ha obtingut 732 vots i el 9,8 per cent dels vots que els suposa un regidor i tornen a estar representats a l'Ajuntament i ICV també manté el regidor que ja tenia amb 460 vots i el 6,2 per cent. El Partit Popular amb 253 vots i el 3,4 per cent s'ha quedat fora del plenari.

Amb aquestsa resultats, Francesc Deulofeu (CiU), tot i no tenir la majoria absoluta considera  que sent la força més votada i amb mil vots de diferència sobre la segona força, són els que tenen la responsabilitat de tirar el govern de Sant Celoni endavant. Deulofeu ha destacat també que Sant celoni ha votat clarament a favor del procés sobiranista.

En declaracions a Punt 7 Ràdio, Joan Castaño (PSC), ha reconegut que els resultats obtinguts són un pas enrere i els ha de fer reflexionar. Reconeix que CiU ha de moure fitxa i les negociacions que han de durar fins el proper 13 de juny pot passar qualsevol cosa.

Satisfacció també a ERC per haver aconseguit representació amb un regidor. Magalí Miracle serà la cara visible del partit que després de vuit anys tornarà a ser al plenari municipal. En declaracions a la ràdio municipal ha dit clarament que volen treballar per perquè Sant Celoni tingui una alcaldia independentista.

Mentre que Carmen Montes està contenta, tot i que les expectatives que s'havien proposat inicialment eren superiors.

Aritmètica difícil

Convergència i Unió, a priori no ho tindrà fàcil per poder conformar el govern municipal. Els set vots aconseguits es queden a dos de la majoria. La CUP- Procés Constituent ja ha anunciat per activa i per passiva que en aquesta legislatura volen governar i els seus quatre regidors els donen molt joc, ja que poden pactar amb CiU i tenir una majoria amplíssima, però també poden sumar amb els quatre regidors del PSC i el vot d'ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot i fins i tot amb el regidor d'ERC. Mariona Pascual considera que els resultats obtinguts els permet parlar de tu a tu i negociar el programa. Les converses fins el dia 13 de juny seran molt llargues.

Ajuntament sobiranista

El que ha deixat una mica més clar els resultats d'avui és que Sant Celoni és clarament sobiranista. La suma entre la CiU, CUP-PC i ERC han aconseguit 4.884 vots i 12 dels 17 regidors. El PSC, ICV-EUiA Sant celoni La Batllòria Pot i el PP que no ha entrat han sumat 2.433 vots.

Arxivat a