Poc debat i molta lectura a Sant Celoni

Tots els candidats han estat prudents, arriscant poc, debatent el mínim i llegint molt i amb el seu programa ben après

per Redacció , 22 de maig de 2015 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els cinc candidats que han participat en el debat: D'esquerra a dreta Francesc Deulofeu (CiU), Mariona Pascual (CUP), Carmen Montes (ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot), Magalí Miracle (ERC) i Joan Castaño (PSC) Foto: Jordi Purtí


Cinc dels sis candidats que es presenten a l'alcaldia de Sant Celoni han participat aquesta nit en el debat que ha organitzat Punt 7 Ràdio, l'emissora municipal. Hi han participat Joan Castaño (PSC), Francesc Deulofeu (CiU), Mariona Pascual (CUP), Carmen Montes (ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot) i Magalí Miracle (ERC). Antonio Torquemada (PP) no s'ha presentat.


El debat, després de la presentació dels candidats s'ha passat a desenvolupar quatre blocs relacionats amb propostes socials, propostes culturals i educatives, línies estratègiques i plans de futur i la visió respecte al procés nacional, per tancar-lo amb la petició del vot i una pregunta personalitzada a cadascuna de les perones candidates, segons criteri periodístic, a càrrec de Gemma Pascual, que ha dirigit el debat.

Tots els candidats han estat prudents, arriscant poc, debatent el mínim i llegint molt i amb el seu programa ben après i sense massa novetats en el que han vingut dient ja en els diferents actes electorals que han portat a terme. El debat s'ha fet en directe des de la sala Bernat Martorell amb l'assistència d'un centenar de persones.


Propostes socials

Francesc Deulofeu (CiU) ha dit que la seva intenció és augmentar les places públiques del centre de dia, mentre que Mariona Pascual (CUP) ha recordat que la demanda d'ajudes s'ha multiplicat per tres i per això volen crear la Taula Social i un pla contra la pobresa. La candidata Carmen Montes (ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot) s'ha centrat en la tarificació social amb preus assequibles per tothom. Magalí Miracle (ERC) té com objectiu la pobresa zero, és a dir, sobretot la pobresa infantil i la creació de llocs de trebal. Joan Castaño (PSC) amb dades a la mà per ser el candidat a la reelecció recorda que les ajudes socials en els darrers quatre anys han augmentat un 300 per cent.


Cultura i educació

Ha encetat el bloc Mariona Pascual, candidata de la CUP. La intenció és poder converttir les escoles en espais de cohesió i poder reduir el fracàs escolar. L'aposta de Carmen Montes (ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot) es basa en què la formació progessional sigui l'adequada al municipi i fer convenis de col·laboració amb les empreses. Per Magalí Miracle (ERC) ha expressat el seu suport al MUseu Europeu del Bosc i assumir les propostes que surtin del procés participatiu. Joan Castaño (PSC) ha insistit una vegada més en l'objectiu de convertir l'edifici de l'actual escola Puigdollers en un Centre Cívic per a joves. Mentre que Francesc Deulofeu (CiU) reitera l'aposta ferma de la seva candidatura pel boscm l'entorn i el turisme com a generadors d'activitat econòmica per al municipi.

Línies estratègiques i plans de futur

La candidata d'ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot preveuen l'elaboració d'un Pla Estratègic pel desenvolupament econòmic i social de sant celoni i la Battllòria. Per ERC l'objectiu és la recollida porta a porta de les escombraries als comerços i els domicilis. El candidat socialista per la seva banda assegura que seguiran mancomunant serveis amb els municipis veïns i l'alcaldable de CiU vol que Sant Celoni ha de fer un pas endavant i exercir de capitaliat, també en serveis. Finalment, per la CUP es vol fer un POUM nou. L'actual diuen que ja és caducat. Creació de noves zones verdes i espais rurals.

Procés nacional

Sense sorpreses i tot previsible. Les candidatures signants del compromís per la independència Francesc Deulofeu (CiU), Mariona Pascual (CUP) i Magalí Miracle (ERC) no han variat un milímetre la seva postura, entre unes i altres hi ha matisos, però la defensa al procés és ferma. Joan Castaño (PSC) ha dir clarament que no és independentista i que el dia 24M el que importa és Sant Celoni i La Batllòria i Carme Montes (ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot) que d'eleccions plebiscitàries res de res.

La pregunta personalitzada

Joan Castaño (PSC)
diu que es presenta a la reelecció pel caliu de la gent.
Francesc Deulofeu (CiU) que si torna a fer d'alcalde sortirà més al carrer i escoltarà més a la gent.
Mariona Pascual (CUP) que si una vegada més són decisius per la formació de govern demanarn aplicar el seu programa.
Carmen Montes (ICV-EUiA Sant Celoni La Batllòria Pot) considera que el problema de Podemos és un problema intern del Cercle, però que ICV és una candidatura forta.
Magalí Miracle (ERC) diu que els catalans tenim el dret a decidir el nostre futur i també amb qui anar a les eleccions. Es pot ser socialista i independentista a la vegada.
 

El candidat del PP no ha vingut al debat Foto: Jordi Purtí

 

 

Participació