Forcadell, Sànchez i Reyes demanen vots sobiranistes el 24M

Han participat en un acte a Llinars del vallès de suport a les candidatures del Baix Montseny signants dels compromisos per la independència

Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 11:29h
A Llinars del vallès acte  de suport a les candidatures compromeses amb la independència
A Llinars del vallès acte de suport a les candidatures compromeses amb la independència | Jordi Purtí

A Llinars del vallès acte de suport a les candidatures compromeses amb la independència Foto: Jordi Purtí


Carme Forcadell, que dissabte deixarà la presidència de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha demanat el vot per les candidatures que han signat els compromisos per la independència "perquè volem que Catalunya sigui una República lliure i solidària i perquè no volem ser una comunitat autònoma". Aquestes declaracions les ha fet aquesta nit passada en el Teatre Auditori de Llinars del Vallès, on més de tres-centes persones de catorze municipis del Baix Montseny han participat en un acte de suport a les candidatures d'aquests municipis signants dels compromisos. Un acte organitzat per l'ANC, AMI, Súmate i Òmnium Cultural.

Forcadell ha insistit que els millors alcaldes i alcaldesses són els sobiranistes "perquè són qui volen més recursos, més competències i més autonomia per ajudar a qui més ho necessita". Critica el menysteniment de l'Estat espanyol cap als catalans, un Estat, diu, que sempre actua contra els interessos de Catalunya. L'encara presidenta de l'ANC diu que anar el favor del Procés no és anar en contra d'Espanya "però Catalunya volem ser un Estat" i assegura que el 27S es començarà a construir la República Catalana "gràcies als vots de molts espanyols". També es va fer ressò de la postura del Parlament danès, molt diferent de la del governs de l'Estat que té per estratègia "amenaçar, desprestigiar i provocar".

L'acte de Llinars del Vallès ha tingut l'aparició per sorpresa de Jordi Sánchez, que dissabte prendrà el relleu de Carme Forcadell, el qual ha expressat la seva satisfacció per la diversitat de candidatures que han signat els compromisos "estructures polítiques diferents per fer un camí plegats. és l'exemple d'unitat que sempre hem somiat des de l'ANC". Té el convenciment que diumenge es voten propostes de pobles i ciutats, però també projecte per la independència.

Sànchez assegura que el més difícil comença el 27S i els entrebancs seran enormes "però s'obre la porta que tots somiem, una majoria sobiranista al Parlament per començar el procés de desconnexió i el 24M és la primera parada".

Especialment emotiva ha estat la intervenció d'Eduardo Reyes, representant de Súmate, assegurant que "Catalunya  ha de ser una nació lliure i independent i ho aconseguirem". Una Catalunya amb unes lleis justes i socials que no siguin imposades com les de l'Estat espanyol. "Jo em sento andalús -cordovès- però lluito per una terra com la catalana que m'ha acollit", ha conclòs el dirigent de l'entitat que agrupa castellano parlants favorables al procés.

En l'acte també hi han participat Xavier Rubies, de l'Assemblea Territorial de Llinars del Vallès, i Remei Picart, presidenta d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental i Baix Montseny.
 

Més de tres-centes persones del Baix Montseny a l'acte sobiranista de Llinars del Vallès Foto: Jordi Purtí