Mobilització en defensa dels espais naturals protegits el 16-17 de maig

La Coordinadora per a la salvaguarda del Montseny farà una excursió reivindicativa i una concentració a Santa Fe del Montseny

Redacció
14 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:08h
Pantà de Santa Fe
Pantà de Santa Fe | Wikipèdia

Pantà de Santa Fe Foto: Wikipèdia


En el marc de la Jornada reivindicativa en defensa dels espais naturals. Defensem els Parcs naturals, prevista pels dies 16/17 de maig de 2015, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), té prevista la realització d'una excursió reivindicativa i d'una concentració a Santa Fe del Montseny, que es duran a terme el dissabte 16 de maig a partir de les 10 del matí.

L'acció de protesta té per objecte, en primer lloc, recordar l'oposició ciutadana a la construcció de la carretera Illes-Sant Marçal. Secundàriament vol manifestar la negativa rotunda a permetre l'anorreament del turó de l'Home amb la construcció d'una nova edificació, sota la cobertura d'una suposada instal·lació científica i, finalment, denunciar la gestió de la Diputació, que pretén pal·liar les negligències dels negocis privats a Santa Fe, que actualment llencen les seves aigües contaminades a la riera del mateix nom. En tots tres casos, les aportacions de diners públics a través de la Diputació són força considerables, segons les informacions de la Coordinadora per a la salvaguarda del Montseny.

La CSM denuncia que, mentre que les partides dedicades a la conservació dels espais protegits del Montseny han estat inferiors al 6% del pressupost global, durant els anys 2013 i 2014, d'altra banda es vol subvencionar, amb quantitats molt elevades, unes obres que només poden beneficiar, directament o indirecta, els interessos  privats d'uns quants. La CSM manifesta la seva oposició a que se segueixin manllevant els diners públics, d'aquells pressupostos que haurien d'anar dedicats a la conservació dels espais naturals, per implementar operacions de privatització de l'ús i de la gestió d'aquests mateixos espais.
 

Manifest / CSM

Tríptic que es repartirà a Santa Fe del Montseny / CSM