ICV Sant Celoni-La Batllòria Pot i PSC no participaran en el debat de l'Ateneu

Consideren que els debats han de ser oberts i gratuïts per tothom

Redacció
08 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:28h
La candidata d'ICV Sant Celoni - La Batllòria Pot  no està conforme en participar en un ndebat en el qual els assistents han de pagar
La candidata d'ICV Sant Celoni - La Batllòria Pot no està conforme en participar en un ndebat en el qual els assistents han de pagar | Jordi Purtí

El candidat del PSC no participarà en el debat electoral Foto: Jordi Purtí


La campanya electoral per les eleccions municipals de Sant Celoni ha començat oficialment i ja hi ha la primera polèmica. El candidat del PSC, Joan Castaño, i la candidata d'ICV Sant Celoni - La Batllòria Pot, Carmen Montes, no participaran del "Pa amb tomàquet electoral" que se celebrarà aquest vespre, a partir de les 9 del vespre, a la sala petita de l'Ateneu. Els arguments que donen des de les respectives candidatures són molts similars.

De fet, la candidata d'ICV Sant Celoni - La Batllòria Pot ja va anunciar que no estava massa d'acord en què per poder seguir el debat s'hagués "de pagar una entrada" i que amb aquest format no hi participarien i més quan el dia 21 de maig n'hi ha un altre de programat per Punt 7 Ràdio.

El PSC, per la seva banda, després de diverses reunions en el decurs d'aquesta setmana, no ha estat fins a primera hora d'aquest matí que no han comunicat al president de l'Ateneu de Sant Celoni, Enric Molla, que no participarien del debat. Més tard, han fet pública una nota de premsa argumentant les seves raons:

"Agraïm la invitació que ens ha fet l’entitat Ateneu de Sant Celoni, i manifestem el nostre respecte per les activitats que, com a entitat , puguin organitzar,  però considerem que, en qualsevol campanya electoral , els debats han de ser oberts i gratuïts per a tothom, única manera de garantir que tots el ciutadans i ciutadanes tinguin accés, en les mateixes condicions, a les propostes que fan els diferents partits.

Aprofitem per convidar als veïns i veïnes de Sant Celoni i la Batllòria a assistir, o bé  a escoltar en directe,  el debat que farà Ràdio Sant Celoni el dijous dia 21 de maig i en el qual participaran tots els partits polítics que es presenten a aquestes eleccions municipals"
.

Votació polèmica

El president de l'Ateneu de Sant Celoni, Enric Molla, lamenta que aquests partits rebutgin la invitació d'una entitat del poble per participar en un debat electoral, però alhora expressa respecte per la decisió encara que no la comparteixi.

El format del debat, basat en tres blocs temàtics: La comarca del Baix Montseny, el procés sobiranista de Catalunya i el model de poble que cada candidatura planteja, tal com explica Enric Molla en una entrevista publicada avui a BaixMontseny.info, a més una votació final per part del públic assistent i això no acaba de convèncer a algunes candidatures. I amb aquest rerafons aquest dimecres passat diversos partits (PSC, CUP i ERC) es van reunir per intentar forçar la retirada d'aquesta darrera pregunta.

Per tant, en el debat d'avui és farà amb la presència, si no hi ha sorpreses d'última hora, de Francesc Deulofeu (CiU), Mariona Pascual (CUP), Magalí Miracle (ERC) i Antonio Torquemada (PP).
 

La candidata d'ICV Sant Celoni - La Batllòria Pot no està conforme en participar en un ndebat en el qual els assistents han de pagar Foto: Jordi Purtí







 
Arxivat a