La cinquena edició de l'Hora del Pati penja el cartell de "tot venut"

Joan Colomo, Núria Graham i Nyandú van omplir de bona música Els Forns de Breda

Franc Lluís/L
02 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:06h
Èxit de públic en la cinquena edició de l'Hora del Pati de Breda
Èxit de públic en la cinquena edició de l'Hora del Pati de Breda | LHP

Èxit de públic en la cinquena edició de l'Hora del Pati de Breda Foto: LHP


Més de 120 persones van gaudir de la cinquena edició del festival bredenc, fet que va comportar que l’aforament d’Els Forns quedés complert per primera vegada en la història del certamen. Dalt de l’escenari van brillar “La fília i la fòbia”, “Bird Eyes” i “BUM!”. Una altra manera de dir que les tres propostes que enguany programava L’Hora del Pati arribaven carregades de noves cançons. El públic ho va corroborar i va respondre als músics. I, així, la nit va esdevenir en festa.

El músic del Montseny, que actuava a casa ja que durant molts anys ha assajat a Breda, presentava les cançons del seu darrer disc: “La fília i la fòbia”. Sens dubte un dels imprescindibles. Una de les veus de la seva generació tot i que ell es posa vermell i fa broma quan li dius a la cara. Joan Colomo va ser en la primera edició de L’Hora del Pati i ens feia molta il·lusió que tornés quatre anys després.

Núria Graham ha estat durant un parell d’anys un dels secrets més ben guardats a l’escena musical de casa nostra. I va ser tot un honor que l’escenari d’Els Forns de Breda fos un dels primers que trepitjava presentant les cançons del seu disc de debut: “Bird Eyes”.

El trio de power pop de La Torre acabava de fer un bon pet! El seu “BUM!” encara ressona a la plana d’Osona i es va estenent com una taca d’oli per tot el país. Nyandú va ser l’encarregat de tancar L’Hora del Pati del 2015 amb les seves noves cançons. Energia, vitalitat i intensitat garantides. Amb repertori propi i, fins i tot, algunes versions... en Nandu, en Rubèn i en Roger es van posar tothom a la butxaca.

Més que música
Més enllà d’aquest cartell de luxe, L’Hora del Pati no és només música. També és territori, entorn i patrimoni. Per això, l’emplaçament dels concerts era un altre dels punts forts del festival. L’escenari va ser Els Forns de Breda. Uns antics forns de ceràmica que van ser restaurats dins d'un espai que s'ha convertit en el Centre Cultural i d’Informació Turística de la vila. Una sala amb capacitat per poc més de 100 persones. Un escenari per privilegiats que es va omplir de gom a gom.

Companys de viatge
Un any més, Cerveses Moritz ha apostat per L’Hora del Pati de Breda. Una relació que nosaltres entenem com a ben natural. Per afinitat, per bon gust, pels valors que compartim. No podia ser d’una altra manera. Vam brindar amb una Moritz per la música. Per les cançons ressonant a Els Forns durant molts més anys. Salut!