El Patronat de l'Hospital frena el tancament del laboratori a les nits

El president de la Fundació, Joan Castaño, diu que és un tema prou important perquè hi hagi diàleg i consens | Al marge de la modificació de les condicions de treball que afectaria a nou treballadors, el comitè tem per la pèrdua de qualitat assistencial

Redacció
29 d'abril del 2015
Actualitzat el 30 d'abril a les 7:05h
Hospital de Sant Celoni
Hospital de Sant Celoni | Jordi Purtí

Hospital de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí


El tancament del laboratori de l'Hospital a les nit de moment no es farà. Així ho ha anunciat aquest dimecres a la nit, Joan Castaño, president de la junta del Patronat de la Fundació de l'Hospital de Sant Celoni. En aquest sentit, ha explicat a BaixMontseny.info que es tracta d'una qüestió prou important perquè hi hagi diàleg i consens entre totes les parts i aquest serà un tema que estarà sobre la taula de la reunió de la junta que és prevista per al proper 28 de maig.

L’anunci per part de la direcció de l’Hospital de Sant Celoni de tancar el laboratori de nit i la col·locació d’una màquina d’analítiques a urgències ha posat en estat d’alerta els treballadors del centre sanitari ja que consideren que podria suposar una pèrdua de qualitat assistencial.  De tirar endavant la mesura suposaria un canvi de torns de nit i s’obligaria als zeladors a treballar 14 hores els cap de setmana, segons que ha informat el comitè d’empresa de l’Hospital. La mesura afectaria a nou treballadors de la plantilla que serien reubicats a altres feines en el mateix hospital.

El comitè d’empresa va ser informat de la mesura adoptada a mitjan de la setmana passada i lamenten que no se’ls hagués dit abans ja que es tracta d’una qüestió que es venia gestant des de feia més d’un any. Consideren que és una actitud “que degrada els treballadors del centre hospitalari”. Diuen que són decisions unilaterals que difícilment es poden compartir “plou sobre mullat i els reajustos ja els estem patint des de fa molt temps”, es recalca des del comitè. Insisteixen que no és una qüestió de viabilitat econòmica “perquè qui perd diners som els treballadors i no pas l’hospital.” En el seu moment els treballadors van rebaixar-se el sou i la paga per objectius només la cobraran en cas que el centre sanitari tingui beneficis.

Els diferents col·lectius dels treballadors manifesten que caldria que els usuaris del Baix Montseny ens preguntem quin tipus d’hospital volem perquè la política que s’ha implantant en els darrers anys a nivell de serveis ha comportat una pèrdua en qualitat i s’està caminant cap a una sanitat més privada. Per això tenen la sensació de viure un canvi de paradigma, com si s’estigués deballestant l’hospital.

Més prestacions

Per la seva banda, Rafael Gotsens, gerent de l'Hospital de Sant Celoni, ha manifestat que aquests canvis permetrien disposar de més prestacions de les que s'ofereixen ara, augmentar la seva qualitat obtenint resultats més aviat i mantenir els llocs de treball. En declaracions a l'agència Efe la setmana passada va dir que la direcció està disposada a negociar i defensa que es tracta d'una reestructuració organitzativa del laboratori de Referència de Catalunya, que afecta a dos treballadors "i d'aquesta manera podem garantir els llocs de treball, tot i que suposa una modificació de les condicions de treball del personal tècnic".

Recordar que el comitè d'empresa, format perl sindicat UGT, SATSE, SAE i Metges de Catalunya, el mes de gener va impugnar davant el Tribunal Laboral de Catalunya l'aplicació de l'article 41 per part de la direcció per modificar les condicions laborals dels seus treballadors. El centre justifica la decisió, segons les informacions d'Efe, assegurant que els treballadors es van negar a prorrogar el conveni, caducat el desembre de 2014.

 
Arxivat a