El Moianès esqueixa el perfil del Vallès Oriental

La nova comarca ja s’inclou al mapa comarcal de Catalunya disponible en línia al web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya | El perfil del Vallès Oriental, modificat

E.P.
28 d'abril del 2015
Actualitzat a les 11:01h
El Moianès, la comarca 42 de Catalunya
El Moianès, la comarca 42 de Catalunya | ICGC

El Moianès, la comarca 42 de Catalunya Foto: ICGC


Ja es pot veure el nou aspecte del Vallès Oriental als mapes. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ja ha posat a disposició de la ciutadania, al seu web, el mapa comarcal de Catalunya que incorpora la nova comarca del Moianès, creada per la llei que va aprovar el Parlament tot just el 15 d’abril passat. El nou mapa comarcal és el primer pas per a l’actualització del conjunt de sèries i mapes que configuren el catàleg de l’ICGC, que continuarà amb la propera publicació del nou full “Moianès” de la sèrie “Mapa Comarcal de Catalunya 1:50.000”.

Ara, però, ja es disposa de la versió impresa en paper del full núm. 65 de la sèrie “Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000” i que porta per títol “Moianès”. Aquest full, que recull gairebé tota la nova comarca, es va publicar l’abril de l’any 2014 dins la col·lecció “Unitats geogràfiques” de la sèrie esmentada.

La nova comarca del Moianès abasta 10 municipis: Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Quirse Safaja, Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló, l'Estany, Granera i Collsuspina. Aquests municipis pertanyien a tres comarques diferents: el Bages, Osona i el Vallès Oriental.