La segona edició de Sabors Literaris es podrà tastar a set restaurants celonins

S’ofereix al públic menús literaris basats en plats que apareixen en novel·les d’avui i de sempre

Redacció
19 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:35h
El dia de sant Jordi comença la segona edició de Sabors Literaris
El dia de sant Jordi comença la segona edició de Sabors Literaris | Jordi Purtí

El dia de sant Jordi comença la segona edició de Sabors Literaris Foto: Jordi Purtí


Del 23 d’abril al 31 de maig, Sant Celoni proposa combinar per segon any consecutiu gastronomia i cultura oferint menús literaris, exposicionsi concursos. En aquest sentit, el col·lectiu Sant Celoni Cuina i l’Ajuntament de Sant Celoni porten a terme la campanya Sabors literaris. Aquesta iniciativa, promoguda des de la Biblioteca l’Escorxador, s’ofereix al públic menús literaris basats en plats que apareixen en novel·les d’avui i de sempre.

Els set restaurants participants a Sabors Literaris -Angolo, Aroma, El Cruce, El Rebost, Els Avets, La Llar i La Parra- ofereixen menús on es podran degustar plats com La máquina de triturar niñas de Tonino Benacquista; dos plats d’El Balneario, de Manuel Vázquez Montalbán; Mort al seminari, de P D James; Guerra i pau, de Lev N. Tolstoi; Els jocs de la fam, de Suzanne Collins; i Madame Maigret, de Georges Simenon.Els preus dels menús oscil·len entre 15 i 29,50 euros. Consulteu tots els menús .

Els restaurants participants obsequiaran amb un cafè a totes les persones que degustin algun dels menús dels Sabors literaris i presentin el carnet de la Xarxa de Biblioteques. En la presentació d’aquesta segona edició, l’alcalde de Sant Celoni, s’ha felicitat de la iniciativa perquè considera que “és una bona manera de fer cultura i alhora es dóna a conèixer els restaurants del poble que poden oferir els seus productes”.

Els restauradors de Sant Celoni Cuina també ho valoren d’una manera molt positiva i esperen que aquesta edició també “sigui un èxit com ho va ser l’any passat per tots els que hi  participem”.

De la mateixa manera que des de la Biblioteca l’Escorxador es  veu molt interessant, malgrat l’esforç que fan tots els restauradors per un impuls que a més de cultural també és gastronòmic  i  “si això fa que algú s’interessi per la literatura, molt millor”.
 

Buidat de receptes
Des de la Biblioteca l’Escorxador s’ha explicat que durant tot l’any es va elaborant una base de dades de les receptes o plats que troben en els llibres que es llegeixen i després ho passen als restaurants que són els que finalment decideixen l’elaboració dels plats.
 

Sabors Literaris 2.0
Aquells que vulguin immortalitzar la seva participació a les diverses propostes dels Sabors  Literaris, poden etiquetar les seves fotografies amb #SaborsLiteraris i pujar-les a la xarxa Instagram. S’anima a la gent a fer piulades opinant i fent comentaris utilitzant el hashtag #SaborsLiteraris.
 

Préstec de llibres de cuina amb premi
Durant tota la campanya totes les persones que treguin en préstec qualsevol llibre de cuina tindran dret a omplir una butlleta per entrar en el sorteig d’un sopar per a dues persones a un dels set restaurants participants.
 

Altres activitats
El dia 24 d’abril a les 9 del vespre al restaurant las parra es farà un sopar de presentació del llibre Zancadillas a la murga, de José Bermúdez Pérez. Un llibre que posa èmfasi a les relacions dels municipis de Sant Celoni i Bornos i també parla de cultura gastronòmica.

D’altra banda, el 30 d’abril a les 7 de la tarda a la Biblioteca l’escorxador es presentarà, a càrrec de las llibreria Alguer7, el llibre La Cuina dels Vallesans: receptes i productes de las terra de Pep Salsetes.

I el 14 de maig, també a la Biblioteca l’escorxador, Vinoteca: maridatge de poesia i tast de vins amb inscripció prèvia.

Plats amb sabor literari

Arxivat a