Arbúcies municipalitza l’atenció domiciliària

L’acord entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal permet recuperar el servei

Redacció
19 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:18h
L'Atenció domiciliàrtia municipalitzada a Arbúcies-
L'Atenció domiciliàrtia municipalitzada a Arbúcies- | Aj Arbúcies

L'Atenció domiciliàrtia municipalitzada a Arbúcies- Foto: Aj Arbúcies


Des de l’1 d’abril, l’Ajuntament d’Arbúcies ha passat a gestionar l’atenció domiciliària al municipi, que fins ara prestava el Consell Comarcal de la Selva. La gestió del servei es farà entre l’Ajuntament i Trafad Cooperativa, que des de fa uns mesos conjuntament amb el Consistori serveis domiciliaris que no es prestaven amb el servei actual. La recuperació d’aquest servei permet donar feina a 8 persones del municipi.
 

Segons ha explicat el regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) s’ha recuperat de nou per tal de “prestar servei a la gent del poble i donar feina a persones d’Arbúcies”. Així, s’acompleixen dos objectius: crear llocs de treball i apropar el servei a les persones grans que ho necessitin. D’aquesta manera, l’Ajuntament passa a coordinar el SAD públic, que portava el Consell Comarcal, i el SAD privat juntament amb els serveis socials del Consistori.
 

Salmeron ha assenyalat que la filosofia del servei és que tinguem gent d’Arbúcies al servei de gent d’Arbúcies i, així, donar unes millors prestacions i atencions a tots els usuaris de l’atenció domiciliària. El regidor també ha remarcat que amb l’adquisició de tot el SAD, l’Ajuntament ofereix més de 900 hores mensuals de servei amb 8 treballadors.
 

Dos anys de negociacions amb el Consell Comarcal ha permès arribar a un acord satisfactori per ambdues bandes i, així, oferir un servei de proximitat als arbuciencs. Salmeron recorda que l’apropament i millora de l’atenció domiciliària era una de les conclusions de l’estudi sobre la gent gran que es va realitzar al 2012 al municipi.

Arxivat a