El celoní Guillem Molla publica sobre el comparatisme de Ramon Esquerra

És una d'aquelles persones que recorden tant allò que és capaç de generar la cultura catalana com la barbàrie que va caure sobre ella.

Redacció
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:00h
Guillem Molla
Guillem Molla | GM

Guillem Molla. GM

 

El celoní Guillem Molla, actualment professor a la universitat de Massachussetts, Amhrest, ha publicat el llibre "Ramon Esquerra. Geografia crítica d'un esperit comparatista" (Publicacions Abadia de Montserrat). L'obra vol oferir una valoració del seu comparatisme, tot mostrant i interpretant les múltiplers aportacions de l'autor barceloní al llarg de la seva  activitat com historiador de la literatura. Alhora, aquest llibre presenta una aproximació al profund europeisme d'Esquerra, actitud que conjumina totes les anteriors i que comporta la recerca de models per superar la crisi de consciència europea d'entreguerres. Ramon Esquerra (1909-1938?) és una d'aquelles persones que recorden tant allò que és capaç de generar la cultura catalana com la barbàrie que va caure sobre ella.

Guillem Molla és llicenciat en filologia catalana i hispànica i doctor en filologia catalana amb una tesi sobre el crític literari Ramon Esquerra. Ha ensenyat llengua, cultura i literatura catalanes a les universitats de Cardiff i Bristol i ha editat els llibres Violeta, de Prudenci Bertrana, No fer res i altres ocupacions, de Miquel Berga i Converses amb Pau Casals, de Josep Maria Corredor.
 
 
Arxivat a