Més de vint mil visitants passen per la XIX edició de la Fira d'Hostalric

Els tres dies de Fira es tanques amb un sopar medieval amb vuit-cents cinquanta comensals | Els nous espais del Centre d'Interpretació i Benvinguda de visitants del Castell gran atracció d'aquesta edició

Redacció
06 d'abril del 2015
Actualitzat a la 13:37h
Més de vuit mil visitants han passat per la Fira Medieval d'Hostalric
Més de vuit mil visitants han passat per la Fira Medieval d'Hostalric | Jordi Purtí

Més de vuit mil visitants han passat per la Fira Medieval d'Hostalric Foto: Jordi Purtí


Un any més la Fira Medieval d'Hostalric ha estat un èxit aclaparador i durant tres dies, des de divendres passat fins ahir a la nit, els carrers del municipi han estat un bullici de gent, es calcula que més de vint mil persones poden haver passat pels espai firals. Tres dies que s'han tancat aquesta nit passada amb un sopar a base de sopa de pastor, porc i vedella cuinats amb les mateixes tècniques que a l’edat mitjana i espectacle medieval al pavelló d'esports amb l'assistència de vuit-cents cinquanta comensals. "Tres dies que els hostalriquencs hem pogut ensenyar com de bonic, acollidor i interessant és Hostalric", ha dit Josep Anton Frias, alcalde del municipi. La Fira Medieval mobilitza a gran part de la població per reviure la glòria del municipi a l'edat mitjana.

L'edició d'enguany, a més, tenia l'atractiu addicional de poder gaudir del nou Centre d'Interpretació i Benvinguda situat al Cos de Guàrdia i que molts visitants han aprofitat per gaudir d’aquests nous espais i dels continguts que s’hi troben, com ara els audiovisuals o panells explicatius sobre la història del castell i la vila que ajuda a conèixer i entendre la història i importància d’aquest emplaçament en els darrers segles. No en va, el Castell d’Hostalric és un dels principals actius turístics, monumentals i històrics d’aquesta vila mil·lenària.

El Centre d’Interpretació està dotat amb un audiovisual de la història d’Hostalric i del castell al llarg del temps fins arribar a l’actualitat. En la sala contigua hi ha una taula interactiva amb vuit pantalles tàctils i una maqueta 3D del topogràfic del castell que permeten ampliar coneixements de totes les parts del Castell en diferents idiomes.

Al marge del Cos de Guàrdia, també es pot visitar el polvorí gran on s’hi ha instal·lat un altre audiovisual projectat dins una vitrina que explica, mitjançant reproduccions i dibuixos, tot els materials bèl·lics emprats en les guerres que van assolar aquestes contrades en segles passats. Finalment, també es poden visitar les naus polivalents, un espai dividit en dos nivells i format cada un d’ells per tres naus i pensats per fer-hi tallers didàctics per a les escoles i com a aules de treball.