Els passos que s'han de seguir per resintonitzar els canals de televisió

A partir de demà els canals només s'emetran per la freqüència nova

per Europa Press/L.A., 31 de març de 2015 a les 12:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Flickr: bradleypjohnson


Ja s'ha produït la segona apagada de la TDT, i alguns canals de televisió ocupen freqüències noves. Avui és l'últim dia que els canals s'emetran per la freqüència vella i la nova. D'aquesta manera, es deixarà espai perquè les operadores de telefonia puguin oferir els serveis de quarta generació mòbil (4G). 


Aquests són els passos que s'han de seguir per resintonitzar els canals de televisió i no deixar de veure'n cap: S'ha de comprar un aparell nou?

No. A diferència del que va passar durant el procés de transició de la televisió analògica a la digital l'any 2010, que implicava un canvi de tecnologia, en aquest cas, per continuar rebent la programació de televisió no és necessari canviar de televisió ni afegir descodificadors externs.


Quants diners pot costar adaptar l'antena? 

Depèn de tres coses: el tipus de vivenda, l'empresa amb la qual es contracti l'adaptació i les característiques de la pròpia antena. La Federació Nacional d'Instal·ladors i Integradors de Telecomunicacions (FENITEL) ha estimat el cost mitjà al voltant dels 20 euros per vivenda (no per edifici). 

El Govern ha posat en marxa un programa d'ajudes per compensar els costos derivats de l'adaptació en les instal·lacions de recepció en els edificis que ho necessitin. 

De què depenen les ajudes que em poden donar?

Per aquelles comunitats de propietaris que tinguessin instal·lada una centraleta programable i, per tant, no necessitin la instal·lació d'equipament addicional, l'ajuda màxima prevista és de 100 euros en tots els casos, independentment de la zona geogràfica. 

En les comunitats amb amplificadors monocanals, la subvenció prevista varia en funció del número de múltiples digitals afectats en cada zona geogràfica. L'import màxim de l'ajuda és el següent: 

- 1 múltiple digital: 150 euros
- 2 múltiples digitals: 250 euros
- 3 múltiples digitals: 350 euros
- 4 múltiples digitals: 450 euros
- 5 múltiples digitals: 550 euros

Com demanar la subvenció?

La subvenció s'ha de demanar una vegada s'hagin fet els canvis a l'antena. Es pot sol·licitar a través d'aquest enllaç: https://ayudas.televisiondigital.gob.es/
 

 

Participació