L'any 2014 a Sant Celoni s'han posat 2.955 multes per infraccions

L'alcalde i l'inspector de la policia local fan balanç de l'any 2014

Redacció
30 de març del 2015
Actualitzat a les 20:39h
Albert Brunet i Joan Castaño fent balanç del 2014
Albert Brunet i Joan Castaño fent balanç del 2014 | Jordi Purtí

Albert Brunet i Joan Castaño fent balanç del 2014 Foto: Jordi Purtí


Albert Brunet, inspector de la policia local de Sant Celoni, que aquest proper dia 1 d'abril farà un any que és al capdavant de la policia local, seguirà com a mínim un any més en comissió de serveis, segons que ha anunciat l'alcalde Joan Castaño, en la presentació del resum de dades de la memòria de l'any 2014. Castaño considera que en aquest darrer any s'ha fet un salt qualitatiu sobretot pel que fa a la policia de proximitat i els serveis assistencials.

En aquest sentit, Albert Brunet, ha explicat que durant l'any 2014 s'han fet  un total d'11.206 serveis, repartits en sis grans blocs: seguretat ciutadana, trànsit, policia assistencial, policia administrativa, policia de proximitat i educació per a la mobilitat segura.

Un 122,35% més d'atestats

Entre totes les dades facilitades hi destaca els 676 atestats que s'han confeccionat, una xifra que representa el 122,36% més que no pas l'any 2013 i si es compara amb el 2012 és un increment del 239,70%. En aquest apartat es recullen les faltes i delictes contra el patrimoni, contra les persones i contra l'ordre públic. També delictes contra la llibertat sexual, la salut pública i la seguretat del trànsit. En aquest darrer cas els atestats han estat per alcoholèmia positiva en 10 casos, conduir sense haver obtingut el permís en 4 casos, per conduir sense punts en 2 casos i per conduir amb el permís suspès en altres 2 casos.

Durant l'any 2014 la policia local de Sant Celoni ha detingut 10 persones, 316 han estat identificades i en 346 casos s'han fet inspeccions oculars.

2.955 multes per infracció

L'any passat a Sant Celoni hi va havert 56 accidents, dels quals 39 amb danys materials i 17 amb ferits. En total 21 persones ferides de diversa consideració, cap de mortal. Dels 17 accidents en 9 casos ha estat conseqüència d'un atropellament. La policia local de Sant Celoni ha controlat al municipi 53 vehicles abandonats i n'ha immobilitzat uns altres 55 i n'ha retirat de la via pública per diverses infraccions 341.

Destaca les 2.955 denúncies per infracció que en tot l'any passat va posar la policia local, de les quals 717 correesponen a un aparcament indegut, 343 per infraccions dinàmiques, 1.755 per infraccions a la zona blava i 140 denunciades al Servei Català de Trànsit.

També s'han fet 29 controls d'alcoholèmia, alguns conjuntament amb la policia local de Santa Maria de Palautordera, amb un resultat de 10 positius penals i 17 positius administratius.

Altres 2.352 serveis corresponen a casos de policia assistencial i 1.911 a policia administrativa i 755 a policia de proximitat, dels quals cal destacar la mediació en resolució de conflictes veïnals, educació viària a les escoles, patrullatge a peu en diverses zones del municipi i l'aixecament d'actes per ocupació de via pública, terrasses i guals. S'han impartit classes d'Educació per a la Mobilitat Segura en 7 escoles del poble, amb la participació de 288 alumnes.

Punt i final a la crisi

Almenys això és el que asseguren l'inspector de la policia local i l'alcalde de Sant Celoni "hi ha un bon ambient i amb ganes de treballar. Les històries passades s'han d'oblidar i més amb els dos expedients que ara ja són tancats". Albert Brunet diu que estava clar que la policia local necessitava un canvi i per això ara hi ha una altra dinàmica de treball "estem fent uns controls que abans no es feien i això provocava un cert relaxament en el compliment de les normes", assegura l'inspector de la policia local.

 
Arxivat a