ERC suma esforços a Sant Celoni i la Batllòria amb Avancem i MES

Toni Comín i Marc Sanglas acompanyen Magalí Miracle en un acte centrat en la suma d’esquerres sobiranistes per treballar per la justícia social i la igualtat d’oportunitats amb les eines d’un estat independent

Redacció
27 de març del 2015
D'esquerra a dreta: Manel Bueno (Avancem), Pere Blanché (president ERC Sant Celoni), Magalí Miracle (candidata ERC Sant Celoni) i Josep Arenas (MES)
D'esquerra a dreta: Manel Bueno (Avancem), Pere Blanché (president ERC Sant Celoni), Magalí Miracle (candidata ERC Sant Celoni) i Josep Arenas (MES) | Jordi Purtí

D'esquerra a dreta: Manel Bueno (Avancem), Pere Blanché (president ERC Sant Celoni), Magalí Miracle (candidata ERC Sant Celoni) i Josep Arenas (MES) Foto: Jordi Purtí

 

La secció local d’ERC de Sant Celoni i la Batllòria sumarà esforços amb el moviment Avancem i amb el partit Moviment d’Esquerres (MES) de cara a les properes eleccions municipals del 24 de maig, en la llista municipal que encapçalarà la independent Magalí Miracle. Tant Avancem com MES incorporaran un representant a la llista: Manel Bueno, per part d’Avancem i Josep Arenas, per part de MES.
 
La candidata d’ERC a l’alcaldia de Sant Celoni, Magalí Miracle, ha fet públic aquest acord durant la presentació de l’acte La suma de les esquerres per un nou país, un acte celebrat a la sala Bernat Martorell que ha comptat amb la participació del secretari de política municipal d’ERC, Marc Sanglas, i el portaveu de l’associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, Toni Comín.
 
A banda de l’acord amb MES i Avancem, la llista d’ERC també incorporarà dues persones representants de l’associació Súmate. Un d’ells, de fet, és el mateix representant d’Avancem, Manel Bueno, que també és un dels dos coordinadors comarcals de Súmate al Vallès Oriental. I l’altre representant serà José Flores, membre d’aquesta entitat.
 
Magalí Miracle ha recordat que l’obertura d’ERC de Sant Celoni i la Batllòria a persones provinents d’altres moviments i partits, a més d’independents, “reforça l’aposta d’ERC de ser el partit de referència de l’esquerra nacional”. I ha recordat que, de fet, en l’àmbit de Catalunya això ja s’ha produït: “ERC va guanyar les últimes eleccions europees i al Parlament de Catalunya és la segona força i el primer partit d’esquerres. I totes les enquestes apunten que ERC seguirà sent el primer partit d’esquerres del Parlament”.
 
En aquest sentit, Miracle ha afirmat que “salvant totes les distàncies i amb tota la modèstia del món, la secció local d’ERC de Sant Celoni i la Batllòria ha volgut fer una cosa semblant: presentar-se al 2015 davant dels electors amb un projecte totalment renovat, amb cares noves i amb molta gent de procedències diferents que tenen ganes i força per sumar”.
 
La candidata d’ERC a l’alcaldia de Sant Celoni ha assegurat que el que uneix a totes les persones que l’acompanyaran a la llista electoral és “l’ànim de que Catalunya sigui un estat independent per poder fer el país que volem, perquè és la manera de fer el Sant Celoni i la Batllòria que volem, des d’una perspectiva social, d’esquerres, que posi les persones davant de tot, que vetlli per la justícia social i la igualtat d’oportunitats”.
 

Marc Sanglas, Magalí Miracle i Toni Comín Foto: Jordi Purtí


 
El pal de paller de l’esquerra catalana
 
El secretari de Política Municipal d’ERC, Marc Sanglas, ha assegurat que “l’independentisme és inclusiu i reflexa la voluntat del país”. I ha recordat que, “com ha passat a Sant Celoni i a la Batllòria, hi ha molta gent que mai s’hauria vist formant part d’una candidatura independentista, o fins i tot encapçalant-la”. Sanglas també ha afirmat que ERC vol ser el “punt de confluència idelògica, el punt de trobada normal i natural, de gent desenganyada de l’encaix amb Espanya”.
 
El portaveu de Catalunya, Socialisme i Llibertat, Toni Comín, que ha tancat l’acte d’avui, ha afirmat que “l’esquerra catalana sempre ha estat molt plural, però necessita un pal de paller que sigui el referent per a poder articular-se com a alternativa real i guanyar eleccions”, un pal de paller que segons Comín un dia ho van ser el PSUC i anys més tard el PSC de Maragall. I en aquest sentit, ha afirmat que “el pal de paller de l’esquerra catalana avui ja és ERC”, i ha desitjat que en el futur passi de ser “el pal de paller de l’esquerra a ser el pal de paller del país”, perquè Catalunya és un país fonamentalment d’esquerres. Comín ha assegurat que “històricament, el somni de l’esquerra catalana sempre ha estat el de convertir Catalunya en un dels països d’Europa socialment més avançats” i ha afegit: “El somni segueix sent el mateix, però ara molts hem entès que per fer-ho necessitem l’instrument de la independència”.
 
Tant Comín com Sanglas han demanat als assistents el seu vot per la candidata d’ERC a l’alcaldia de Sant Celoni, Magalí Miracle, a qui li han mostrat tot el seu suport.



 
Arxivat a