Pas definitiu pel centre de lleure per a discapacitats a Palautordera

El president de la Diputació i l'alcalde de Palau han signat un protocol de col·laboració per al desplegament del projecte intermunicipal del Baix Montseny

Jordi Purtí
26 de març del 2015
Actualitzat a les 22:37h
Alcaldes del Baix Montseny i membres d'Afadis amb el president de la Diputació de Barcelona
Alcaldes del Baix Montseny i membres d'Afadis amb el president de la Diputació de Barcelona | Jordi Purtí

El president de la Diputació de Barcelona i l'alcalde de Palau signen el protocol Foto: Jordi Purtí


El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde de Santa de Maria de Palautordera, Jordi Xena, han signat aquest dimecres, al poliesportiu El Temple d'aquest municipi, un protocol de col·laboració per al desplegament del projecte intermunicipal d'un centre de lleure per a persones majors de 18 anys amb discapacitat intel·lectual, gestionat per l'Associació de Famílies amb Discapacitat AFADIS Baix Montseny.
 

En aquest sentit, l’alcalde de Palau, Jordi Xena, està satisfet perquè les negociacions amb la Diputació de Barcelona s’hagin portat a terme i, d’aquesta manera poder donar sortida a una necessitat social que tenen aquests joves una vegada han acabat la seva etapa escolar obligatòria. Una vegada solucionada la manera de funcionar econòmicament, A l’estiu es portaran a terme les obres d’adequació de l’espai que l’Ajuntament té cedit a Afadis a la normativa d’accessabilitat perquè el mes de setembre el centre de lleure ja sigui una realitat amb totes les condicions.

El president d’Afadis, Jordi Ruaix, agraeix l’esforç que s’ha fet tant des de la Diputació com des dels diversos ajuntaments del Baix Montseny per poder fer realitat el projecte. Ruaix recorda que set persones ja utilitzen l’espai cada dia i una quarantena ho fan el cap de setmana. El grup el completen els setze voluntaris que hi participen.

El projecte va ser presentat a la Diputació el gener passat pels alcaldes de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina, en representació de 15 municipis del Baix Montseny. A l’acte de signatura d’aquest dimecres hi eren presents alguns dels alcaldes dels municipis adherits: Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena; Sant Celoni, Joan Castaño; Sant Antoni de Vilamajor, Maria Lluïsa Berdala; Sant Esteve de Palautordera, Salvador Cañellas; Sant Pere de Vilamajor, Martí Artalejo; Vallgorguina, Joan Mora; Vilalba Sasserrra, Joan Pons, Campins, Andreu Tohà; i Cardedeu, Calamanda Vila. També estan adherits al protocol Llinars del Vallès i Gualba.
ç

Alcaldes del Baix Montseny i membres d'Afadis amb el president de la Diputació de Barcelona Foto: Jordi Purtí