Detinguts a Sant Feliu de Buixalleu per robar material de la construcció

Estava valorat en 4,2 milions d'euros i el volien revendre

Redacció
16 de març del 2015
Actualitzat a les 16:26h
Material que estaven robant a Sant Feliu de Buixalleu
Material que estaven robant a Sant Feliu de Buixalleu | Mossos d'Esquadra

Material que estaven robant a Sant Feliu de Buixalleu Foto: Mossos d'Esquadra


Els Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners han detingut a Sant Feliu de Buixalleu quatre homes i una dona  mentre estaven cometent un robatori de material de la construcció en una empresa, ara sense activitat, valorat en més de 4,2 milions amb l’objectiu de revendre’l. En la mateixa operació també es van detenir quatre persones més a Santa Coloma de Farners i Barberà del Vallès.

Al detinguts, entre 21 i 54 anys d’edat, se’ls acusa de presumptes autors d’un delicte de robatori amb força i a quatre d’ells se’ls imputa també un delicte d’estafa, receptació i falsificació de document públic. Pel que sembla, el comptable d’una empresa de reciclatge és qui havia orquestrat la sostracció. Entre els detinguts  hi ha tres responsables d’aquesta empresa de reciclatge.

Segons les informacions que s’han donat a conèixer, els fets daten del passat 27 de febrer quan es va alertar als mossos que diverses persones amb camions que no eren de l’empresa estaven manipulant puntals d’obra i amb grues els carregaven dalt dels camions.
A principis de març els mossos van detenir les tres últimes persones involucrades en els fets. També se’ls imputa un delicte d’estafa ja que en el moment de la detenció in fraganti a l’empresa hi havia dues persones que s’havien desplaçat des de León i Burgos per comprar puntals d’obra. Aquestes persones estaven interessades en comprar entre 15.000 i 20.000 puntals, amb la suma total d’uns 660.000 per aquest material. Els compradors desconeixien totalment que el material tenia origen il·lícit.

Operació coordinada entre diverses comissaries
 
Les detencions i la investigació del cas ha comptat amb la coordinació dels mossos de la comissaria del Segrià (Lleida), la comissaria de districte de Barberà del Vallès i la comissaria de Mataró. Els mossos van localitzar i recuperar la major part del material sostret en diversos punts de la geografia catalana. A Barberà del Vallès es van trobar cinc remolcs estacionats en diferents carrers de la població, tots carregats amb puntals. També es va localitzar gran quantitat de puntals a Serós (Lleida) i a Cabrera de Mar.

Els Mossos d’Esquadra, en coordinació amb la Guàrdia Civil, cerquen més material d’obra a Osca i a Santomera (Múrcia). Els detinguts van passar els dies 27 de febrer i 3 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia competent, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.