PUSA creu que l’equip de govern de Sant Antoni ignora les urbanitzacions

“Per cada 100 euros que paga un veí de Les Pungoles, només en tornen 16. Si l’alcaldessa tingués la mateixa sensibilitat amb els seus veïns que amb ‘l’Espanya ens roba’, ens anirien millor les coses”, asseguren

Redacció
16 de març del 2015
Actualitzat a les 8:34h
Israel Sugranyes i Ferran Calvera
Israel Sugranyes i Ferran Calvera | PUSA

Israel Sugranyes i Ferran Calvera Foto: PUSA

 

El cap de llista del Partit de les Urbanitzacions i Sant Antoni de Vilamajor (PUSA), Ferran Calvera, i el número dos, Israel Sugranyes, consideren que l’actual equip de govern "ignora completament les urbanitzacions del municipi". En una conferència pronunciada a Les Pungoles, una de les urbanitzacions del poble, van explicar que "per cada 100 euros d’impostos que paga un veí de Les Pungoles, només se n’inverteixen 16 a la urbanització. "Això és un xollo per a ells. Si l’alcaldessa tingués la mateixa sensibilitat amb els seus veïns que amb ‘l’Espanya ens roba’, ens anirien millor les coses", van afirmar. En referència a aquest símil, van recordar que per cada 100 euros que paga un català, només en retornen 55 "i això ja és un greuge comparatiu molt gran".

De fet, els membres del PUSA van sostenir les seves afirmacions amb les xifres econòmiques dels pressuposts municipals dels darrers anys. Així, entre el període 2007 i 2013, es van fer inversions a Sant Antoni de Vilamajor per un total de cinc milions d’euros, dels quals només es va dedicar un 15% a les urbanitzacions. "En els darrers 10 anys, els ingressos per  impostos han pujat un 90%, mentre que les subvencions a les urbanitzacions s’ han mantingut igual",  van recordar.

No van acabar aquí els retrets a l’actual equip de govern, a qui acusen de poca sensibilitat envers les urbanitzacions: "Ja no és un tema només econòmic, si no de total falta de mà esquerra. En els darrers anys, de 350 actes de festa major, només dos s’han celebrat a les urbanitzacions, i això que hi vivim gairebé el 45% dels habitants del municipi. I això, no és qüestió de diners". També van recordar que no existeix senyalització al municipi per indicar l’accés a la majoria d’urbanitzacions, que s’estan retallant cada vegada més horaris de transport públic i que els problemes de manca de seguretat són més evidents.

PUSA celebrarà una altra xerrada sobre el dèficit fiscal a les urbanitzacions el proper divendres, 20 de març, a2/4 de 8 del vespre, a la Rectoria d’Alfou.