Inteva desconvoca la vaga programada per avui i demà a Palautordera

De tota manera si no s'arriba a un acord satisfactori amb els treballadors pel tancament de la planta el dia 17 es podria començar una vaga indefinida

Redacció
11 de març del 2015
Actualitzat a les 9:34h
Planta d'Inteva a Santa Maria de Palautordera
Planta d'Inteva a Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí

Els treballadors d'Inteva Products España, SA de santa maria de Palautordera han desconvocat la vaga que havien programat per avui dimecres 11 de març i demà dijous 12 de març. Fonts del comitè han assenyalat que ho fan per responsabilitat amb l'empresa mentre duren les negociacions per les indemnitzacions que hauran de rebre els treballadors pel tancament de l'empresa i que deixarà seixanta-vuit persones sense feina. De fet, divendres es reuniran altra vegada a la seu del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. De tota manera, els treballadors continuen mantenint la vaga indefinida per al dia 17 de març.
 

La multinacional, amb seu als Estats Units, ha comunicat als treballadors que té la intenció de tancar la planta abans d'acabar l'any, segons ha informat el Col·lectiu Ronda, assessors legals de la plantilla. Els treballadors, amb una mitjana d'edat de 53 anys i que acumulen més de 30 anys d'antiguitat a l'empresa, denuncien que la companyia no vol negociar mesures alternatives al tancament.
 

En un comunicat, el Col·lectiu Ronda critica la pressa de la multinacional per tancar la fàbrica de Santa Maria de Palautordera malgrat que la companyia té acords per proveir material que arriben com a mínim fins al 2017 amb clients tan importants com Seat.