Sant Pere de Vilamajor ingressa prop de 2.500 euros del cèntim sanitari

L'Ajuntament havia reclamat a Hisenda la devolució l'abril de l'any passat, després que la Unió Europea va dictaminar que el "cèntim sanitari" recaptat a Espanya és contrari al dret comunitari

Redacció
05 de març del 2015
Actualitzat a les 18:23h
Document reclamant la devolució del cèntim sanitari
Document reclamant la devolució del cèntim sanitari | Aj Sant Pere de Vilamajor

Document reclamant la devolució del cèntim sanitari Foto: Aj Sant Pere de Vilamajor

 

L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ja ha ingressat els 2.483,88 euros del cèntim sanitari a les arques municipals. Com es recordarà, el 27 de febrer de 2014 el Tribunal de la Unió Europea va dictaminar que el "cèntim sanitari" recaptat a Espanya és contrari al dret comunitari. La decisió del Tribunal obria la via a la devolució dels prop de 13.000 milions d'euros que es van cobrar per aquest concepte sobre les gasolines.

 L'Agència Tributària va dissenyar un model normalitzat d'ús voluntari per els qui van suportar la repercussió de l'impost i l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, després d'informar-se sobre el procediment a seguir, el 8 d’abril de 2014, presentà la sol·licitud de devolució a Hisenda d'un import referent al cèntim sanitari dels costos que l’Ajuntament ha suportat en les factures emeses pels proveïdors de carburants de vehicles municipals i del gasoli de calefacció dels equipaments entre els anys 2010 i 2012.

Gràcies a aquestes gestions per tal de defensar els interessos dels veïns del municipi, el passat 27 de febrer de 2015, finalment, Hisenda ha retornat els diners reclamats el 7 d'abril de 2014.