Les petites entitats sense ànim de lucre no declararan l'impost de societats

Les entitats del Baix Montseny respiren després de conèixer que el Ministeri d'Hisenda ha rectificat

Redacció
27 de febrer del 2015
Actualitzat a les 18:16h
Una reunió de les entitats sense ànim de lucre a Santa Maria de Palautordera
Una reunió de les entitats sense ànim de lucre a Santa Maria de Palautordera | DBM

Una reunió de les entitats sense ànim de lucre a Santa Maria de Palautordera Foto: DBM


Les entitats sense ànim de lucre del Baix Montseny sembla que respiren una mica i abaixen el grau de preocupació després de saber que el Ministeri d'Hisenda hagi rectificat i, a partir d'ara, les petites entitats quedaran exemptes de declarar l'Impost de Societats Concretament, es tracta d'entitats amb ingressos inferiors als 50.000 euros anuals, i quan les seves rendes no exemptes quedin sempre subjectes a retenció i no superin els 2.000 euros, tal com consta en la la nota de premsa publicada aquest dijous pel Ministeri d’Hisenda.

Aquest va ser un compromís assolit pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, arran d’una pregunta oral del portaveu d'Hisenda de CiU al Senat, Ferran Bel, en la sessió plenària del 10 de febrer a la Cambra Alta. El Portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries, celebra “la rectificació parcial” per part del ministre Montoro però lamenta que el Ministeri “enlloc de proposar mesures de suport a l’associacionisme i al voluntariat es dediqui a complicar-los la gestió amb més burocràcia”. Cleries afegeix que des de CiU “se seguirà reclamant que quedin exemptes les entitats amb ingressos inferiors als 100.000 euros”.  

Portaveus de diverses entitats del Baix Montseny han expressat la seva satisfacció després de conèixer aquesta notícia ja que consideraven absurda una mesura com aquesta ja que habitualment es tracta d'associacions amb pocs socis, en cas que n'hi hagi, que mouen pocs diners i que són gairebé sempre per cobrir les despeses que comporten les activitats que es porten a terme.
 

OPINIÓ. "Les petites entitats i l'impost de societats", de Josep Lluís Cleries, portaveu de CiU al Senat