Arbúcies es prepara per celebrar les Enramades

La botifarrada popular a la Plaça de la Vila dóna el tret de sortida a una nova edició de la festa que recorrerà tots els barris de la vila fins al dimecres 13 de juny

per NacióBaixMontseny, 7 de juny de 2012 a les 08:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Arbúcies comença a viure les Enramades 2012 Foto: Ajuntament d'Arbúcies

La festa de les Enramades comença avui a la tarda amb la tradicional botifarrada popular a la Plaça de la Vila, que s’ha convertit en un dels actes més multitudinaris i més esperats per la gent d’Arbúcies. 3.150 botifarres de set carnisseries de la vila, el que equival a uns 315 quilos, a més de 330 quilos de pa i litres de refrescos i cervesa és el que ha previst l’Ajuntament d’Arbúcies per un acte que dóna pas a la tradicional Passada de la Plaça que finalitzarà a la nit amb les sardanes, el xotis i el vals a la mateixa Plaça de la Vila. S’ha de destacar que aquest any l’entrepà de botifarra costa un euro a causa de la crisi i que, a diferència d’altres edicions, no es serviran cap altre tipus d’entrepans. També es podran adquirir els gots reciclables a la mateixa plaça per un euro, un import que es retornarà si es porta de nou el got aquell mateix vespre.

 
“Les Enramades són il·lusionants i tenen la virtut d’aplegar tots els arbuciencs i les arbucienques al voltant de les danses i les passades”, explica l’alcalde, Pere Garriga, que també destaca “la germanor dels sopars de carrer i els veïns que s’apleguen per enramar els carrers”, afegeix. Precisament, s’ha instaurat un nou concurs d’enramar carrers i places, que a més dels tradicionals ninots i rodolins també inclou la decoració de nous elements ornamentals. L’alcalde també ha recordat que tothom qui vulgui pot pagar els tres euros del tradicional rebut en voluntària de la festa, “uns cèntims que ajuden a cobrir algunes despeses de la festa”.

 
La festa de les Enramades transcorrerà al llarg de la vuitada de Corpus pels diferents barris de la vila segons un calendari rigorosament marcat: Enramada de la Plaça i Passada del Castell el divendres 8 de juny; Enramada del Castell, el dissabte 9 de juny; Passada del Sorrall, el diumenge 10; Enramada del Sorrall i Passada de Magnes, el dilluns 11; Enramada de Magnes i Passada de la Carretera, el dimarts 12; Enramada de la Carretera, el dimecres 13.

 
Les danses, les passades, els concerts i els balls són els principals elements d’una festa amb uns orígens que es remunten a finals del segle XVI i que amb el pas dels segles ha evolucionat en paral·lel amb la població i la gent d’Arbúcies.

 

Participació