Els veïns de Sant Antoni de Vilamajor reciclen prop de 8 tones de roba al 2014

L’Ajuntament i Humana van renovar el conveni de col•laboració per a la recollida selectiva de roba el passat mes de març.

Redacció
24 de febrer del 2015
Taller de classificació d'Humana
Taller de classificació d'Humana | Aj Sant Antoni de Vilamajor

Els veïns de Sant Antoni de Vilamajor van reciclar durant l’any passat 7.795 kilograms de roba i calçat usats als tres contenidors que l’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Humana Fundación Pueblo para Pueblo té instal·lat al municipi. Aquesta quantitat representa un augment del 56,8% respecte a la xifra obtinguda l’any anterior (4.970 kg). L’explicació és que al 2013 només hi havia instal·lat un contenidor i al 2014 la xifra va augmentar-ne a tres, situats a la plaça Germanor (Les Pungoles), a l'avda. Catalunya-Carrer de l’Ebre, al carrer de França, s/n (abans era situat al costat de l’església) i al carrer de Barcelona (aparcament) . Recentment, el número s’ha incrementat fins a quatre punts de recollida.
 
Les peces dipositades als contenidors d'Humana tenen dues destinacions: una part es ven a empreses de reciclatge del tèxtil i l'altre s'envia a la planta de classificació de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). D'aquesta, un 13% de la roba classificada es destina a botigues de segona mà d’Humana: 12 a Barcelona i una a L’Hospitalet de Llobregat. La Fundació Humana contribueix anualment amb quinze vals de roba de 30 euros cadascun, que són distribuits per Serveis Socials segons les necessitats de les persones o famílies. A més, cada any contribueixen amb l'organització d'un taller de fabricació de titelles amb roba usada per conscienciar sobre la prevenció dels residus. 
 
L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i Humana van renovar el passat mes de març el conveni de col·laboració per a la recollida de roba i calçat usats al municipi. La Fundació n’assumeix la gestió del tèxtil usat des del novembre de 2011.