Arbúcies es prepara per rebre la 3a Marató de donació de sang

Per tercer any es viurà la Marató d’Arbúcies amb l’objectiu de tornar a assolir un nou rècord de donants

Redacció
19 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:06h
Cada gota compta
Cada gota compta | Aj. Arbúcies

Cada gota compta Foto: Aj. Arbúcies


El proper dissabte 21 de febrer, de 10 del matí a 3 de la tarda i de 4 a 9 del vespre, al poliesportiu de Can Delfí se celebrarà una nova edició de la Marató de donació de Sang, que enguany serà la tercera edició. La campanya està organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), l’Ajuntament d’Arbúcies i l’Associació de Donants de Sang de Girona.
 
Amb l’eslògan Som-hi Arbúcies! Cada gota compta! el municipi espera assolir un nou rècord de donants. En l’anterior marató, es va aconseguir una participació de 285 participants. Enguany l’objectiu és superar aquesta xifra. Per fer-ho possible, es compta amb la participació d’entitats, institucions, empreses i particulars que com cada any, contribueixen a l’èxit de l’esdeveniment. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu, social i empresarial del municipi i rodalies.
 
Aquest any i com a novetat hi haurà els cossos de seguretat, Bombers, Adf, Protecció Civil i Policia local fent la seva participació en la donació de sang i amb els seus respectius vehicles pujaran en cercavila des de la seva seu.  Per altra banda,  els botiguers en aquesta edició faran vals de descompte i/o regals per sortejar i l’Associació de restauradors i hotelers han creat unes minutes especials per incorporar-les en les seves cartes.
 
També cal destacar les importants col·laboracions pel refrigeri que es dóna als donants per part de l’associació gastronòmica d’Arbúcies (Gastroarb), l’Associació de dones d’Arbúcies i les pastisseries del municipi. Els més petits també hi participaran d’una manera més lúdica, fent un dibuix i exposant-lo a la mateixa marató. Aquesta acció s’ha fet conjuntament amb les escoles del municipi. A més a més, a través de l’etiqueta #MSangArbúcies es vol estendre la presència de la marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la ciutadania per mitjà del Twitter i Facebook.
 
La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.
 
Arxivat a