13 veïns de Can Pamias podrien veure's obligats a abandonar la casa on viuen

El propietari des de fa temps els rebutja l'import del lloguer i ara tot depèn del que decideixi el jutge

Redacció
17 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:01h
Algunes de les cases afectades del Grup Pamias de Sant Celoni
Algunes de les cases afectades del Grup Pamias de Sant Celoni | DBM

Algunes de les cases afectades del Grup Pamias de Sant Celoni Foto: DBM


Tretze veïns de Sant Celoni podrien veure's obligats a abandonar obligats a haver d'abandonar el seu habitatge en un període relativament curt de temps, sempre i quan el jutge no els doni la raó en la defensa del seu cas. Es tracta dels veïns que viuen en quatre cases del Grup Pamias, a les quals històricament hi havien viscut els treballadors de Can Pamias. Les cases estan ocupaden des dels anys 1948, 1975, 1979 i 1982, segons els casos.

Els veïns han explicat que el lloguer que tenen d'aquestes cases és de 99 de les antigues pessetes cada mes i des de fa temps no el paguen perquè quan ho feien els propietaris, la Societat 1020 de Pere Mir i Puig, els el retornava. Els inquilins també es queixen que des de l'any 1996 s'estan fent maniobres per aconseguir fer-los fora. Estan convençuts que es tracta, a la pràctica, d'un desnonament encobert.

En aquest sentit, han rebutjat totes les ofertes que els han fet fins ara per considerar-les insuficients o fora de lloc. La primera oferta va ser la possibilitat que compressin la casa "però el preu que ens demanaven era molt més elevat que no pas el preu real de l'habitatge". Més endavant la propietat els va plantejar la legalització de la casa a càrrec dels inquilins i amb un contracte de lloguer de tres anys, cosa que tampoc es va acceptar. La penúltima proposta va ser abandonar l'habitatge a canvi d'una indemnització de deu mil euros i la darrera es va fer la setmana passada abans d'entrar a la sala del judici. L'oferiment era d'un lloguer de 150 euros mensuals i un contracte de tres anys.

Els inquilins són conscients que la propietat està jugant molt fort per sortir-se'n amb la seva ja que en lloc de plantejar un judici global ho han fet individualment per cadascuna de les cases "en una maniobra clara de dividir-nos", diuen els afectats. El primer judici va tenir lloc la setmana passada i no n'estan massa satisfets de com va anar.

D'altra banda, els veïns afectats manifesten que en cap cas no es neguen a arribar a un acord "però ha de ser amb unes condicions acceptables, perquè nosaltres també hi hem invertit molt diners en el manteniment de l'habitatge".
Arxivat a